TAČI PREDSTAVIO PLAN OD 9 TAČAKA: U Prištini su zbog OVOGA besni na NJEGA
I dalje je misteriozan: Hašim Tači, Foto: EPA/Darko Vojinović

NIJE OTKRIO KARTE

TAČI PREDSTAVIO PLAN OD 9 TAČAKA: U Prištini su zbog OVOGA besni na NJEGA

Nakon sastanka sa Tačijem, šefovi pregovaračog tima Ljimaj i Ahmeti su rekli da su dobili deo tih dokumenata, ali da se radi o nacrtima koji još uvek nisu bitnije razrađeni

Objavljeno: 10:46h

Albanski mediji pišu da je u javnost procureo dokument od 9 tačaka koji je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači predstavio pregovaračkom timu Prištine kao okvir za budući dijalog sa Beogradom.

Reč je o temama o kojima će biti diskutovano na sastancima sa Federikom Mogerini i srpskom stranom, piše Koha.

Ističe da se u ovom dokumentu ne spominje razmena teritorija o kojoj je Tači ranije govorio, odnosno da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa mogle da uđu u sastav Kosova kao deo "trampe" za severni deo Kosova.

Nakon sastanka sa Tačijem, šefovi pregovaračog tima Ljimaj i Ahmeti su rekli da su dobili deo tih dokumenata, ali da se radi o nacrtima koji još uvek nisu bitnije razrađeni.

Iz predsedništva je rečeno Kohi da Evropska unija, kao i Priština i Beograd, još uvek nisu formalno usvojili nijedan pisani dokument kao polazišnu tačku za budući dijalog između dve strane.

Kako kažu, o tome će se tek diskutovati.

BONUS VIDEO:

STAN SE U TREN OKA PRETVORIO U BUKTINJU: Pogledajte kako se niški vatrogasci bore sa stihijom koja je jutros u zoru uzela jedan život (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Koha)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.