Islamska država htela da ubije Tačija? Bivšem premijeru Kosova stizale ozbiljne pretnje!

ovo je već ozbiljno

Islamska država htela da ubije Tačija? Bivšem premijeru Kosova stizale ozbiljne pretnje!

- Pretio mi je Milošević, sada mi preti Islamska država. S istim sam saveznikom dobio borbu protiv Miloševića s kojim ću je sada dobiti protiv ID-a - rekao je Tači
Objavljeno: 12:52h

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je da je još 2014. primio pismo s pretnjom smrću koje je potpisao šef Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi. Pazarac terorista koji je planirao da se pridruži džihadistima uhapšen u Grčkoj! Tači, koji je u to doba obavljao dužnost premijera, rekao je za agenciju Frans pres da se radilo o pretnji smrću njemu i njegovoj porodici. - Pretio mi je Milošević, sada mi preti Islamska država. S istim sam saveznikom dobio borbu protiv Miloševića s kojim ću je sada dobiti protiv ID-a - rekao je Tači.

Jedan kosovski informativni portal objavio je nedavno sadržaj pisma u kojem je Bagdadi navodno tražio od Tačija da odustane od svoje politike približavanja Kosova Zapadu ili će se suočiti s "velikom osvetom". Po kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova, oko 300 Kosovara poslednjih se godina pridružilo redovima džihadista u Siriji i Iraku. Pedesetak ih je ubijeno, a oko 120 se vratilo u zemlju. Kako bi se to sprečilo, Kosovo je u martu 2015. donelo zakon koji predviđa kazne do 15 godina zatvora za one koji se priključe džihadistima u stranim zemljama. (Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.