MILOŠ I STEFAN I OVE GODINE DOŠLI PO BADNJAK! Poštuju TRADICIJU i ostaju NA SVOM OGNJIŠTU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

BRAVO MOMCI

MILOŠ I STEFAN I OVE GODINE DOŠLI PO BADNJAK! Poštuju TRADICIJU i ostaju NA SVOM OGNJIŠTU (VIDEO)

Poštujući tradiciju i običaje prvi badnjak je jutros posekao dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, a nakon njega i Miloš

Objavljeno: 12:29h

Bez obzira na to što su na Badnji dan prošle godine ranjeni Stefan iMiloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce rano jutros su otišli po badnjak. U pratnji članova porodice i predsednika opštine Dalibora Jevtića posekli su drvo i poslali poruku da je život pobedio i da su odlučni u nameri da ostanu na svom ognjištu i žive u miru.

Poštujući tradiciju i običaje prvi badnjak je jutros posekao dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, a nakon njega i Miloš.

Miloš Stojanović koji je prošle godine po povratku iz seče badnjaka ranjen, ističe da je ovo veliki praznik i da je želeo da ga proslavi kako i dolikuje.

- I pored toga što se dogodilo prošle godine opet smo Stefan i ja došli po badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik, i mislimo da ga proslavimo kako dolikuje, rekao je Stojanović za Kosovo onlajn.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić svima je najpre čestitao praznik i poručio da zajedno šalju poruku da je život pobedio i da žele da budu svoji na svome i žive u miru sa svima.

Prošle godine na Badnji dan Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u selo Gotovuša kada su se vraćali iz seče badnjaka a na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj.

Današnji odlazak po badnjak obezbeđivali su pripadnici kosovske policije.

Bonus video:

02:37

KAD SRBIN ŽELI SREĆU I NAPREDAK, ONDA RADI STVARI PRE SVITANJA! Etnolog za Kurir TV: Badnjak je sveto drvo, ne diramo ga rukama

(Espreso/Blic/Kosovo online/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.