BLOKIRAN PUT KOD MERDARA: Vozači iz Kuršumlije ne dozvoljavaju kosovskim kamionima da uđu u centralnu Srbiju
Blokada, Foto: Kurir

solidarisali se

BLOKIRAN PUT KOD MERDARA: Vozači iz Kuršumlije ne dozvoljavaju kosovskim kamionima da uđu u centralnu Srbiju

Naši vozači su od ponedeljka uveče na magistrali i tako će biti do daljeg

Objavljeno:

Kamiondžije iz Kuršumlije blokirale su magistralni put Niš-Priština u selu Rudar, 15 kilometara od administrativnog prelaza Merdare u znak solidarnosti sa nealbanskim življem na Kosovu i Metohiji. Oni kažu da ne dozvoljavaju da kosovski kamioni i autobusi uđu u centralnu Srbiju, jer su takozvane kosovske vlasti zabranile ulazak kamionima sa srpskim tablicama.

- Kamiondžijama su se pridružili i građani koji se solidarišu sa srpskim građanima na Kosmetu, koji su u teškoj situaciji. Budući da kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak naših kamiona i robe, nećemo ni mi dozvoliti da njihovi kamioni prolaze kroz Srbiju. Naši vozači su od ponedeljka uveče na magistrali i tako će biti do daljeg - kaže Dejan Milošević iz Kuršumlije.

Merdare
foto: Kurir

Preko administrativnog prelaza Merdare dnevno prođe i nekoliko hiljada vozila i preko njega se prvenstveno prevozi roba, ali tu saobraćaju i svi stanovnici KiM na putu ka zemljama Evrope.

00:48

OTIŠLA SAM NA KOSOVO JER MI JE UJAK BIO RANJEN! Delibašić o teroru nad Srbima: Albanci su srušili grobni spomenik mojoj majci

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.