Brisel poziva Beograd i Prištinu da smire retoriku!
Foto: Zorana Jevtić

spuštanje tenzija

Brisel poziva Beograd i Prištinu da smire retoriku!

- Podsećamo da su se tokom sastanka (u utorak) na visokom političkom nivou, predsednici i premijeri Srbije i Kosova dogovorili da se uzdrže od zapaljive retorike i izjava - navela je ona
Objavljeno:

EU smatra da je napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine sada potreban više nego ikada u cilju mira i stabilnosti i poziva obe strane da se pridržavaju dogovora, smire retoriku i nastave sa naporima u cilju spuštanja tenzija, saopštila je večeras portparolka Evropske komisije Maje Kocijančić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Podsećamo da su se tokom sastanka (u utorak) na visokom političkom nivou, predsednici i premijeri Srbije i Kosova dogovorili da se uzdrže od zapaljive retorike i izjava kako bi se spustile tenzije i usresredilo na dalji rad - navela je ona. - Zahvalni smo na pomirljivim izjavama i veoma žalimo zbog daljih zapaljivih izjava koje su usledile nakon razumevanja u utorak - poručila je Kocijančić sinoć u pisanom saopštenju iz Brisela.

Kocijančić naglašava da je napredak u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine više nego ikad neophodan kako bi se sačuvali mir i stabilnost između dve strane i u regionu. Istovremeno, Kocijančić podseća da je taj napredak ključan za nastavak puta obe strane ka EU.

BONUS VIDEO

Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.