TRAMP NEĆE PODRŽATI ALBANCE, TO JE LAŽ: Džordž Gvido Lombardi za Espreso o novoj politici SAD
Foto: Facebook/Deplorable Votes Matter

Ekskluzivno, čovek od poverenja predsednika SAD

TRAMP NEĆE PODRŽATI ALBANCE, TO JE LAŽ: Džordž Gvido Lombardi za Espreso o novoj politici SAD

- Trampov pokret nije pokret levice ili desnice, to je pokret koji je usmeren protiv korumpiranih političara koji održavaju elitu na vlasti. U Evropi je u toku invazija - kaže Lombardi
Objavljeno: 15:19h

Budući da se u medijima pojavljuju različite informacije, da vas pitam odmah, da li ste vi savetnik Donalda Trampa, ili samo prijatelj, uopšte, na koji način ste povezani sa novim predsednikom SAD?

Ja sam samo njegov prijatelj. Nemam zvaničnu poziciju u Trampovoj administraciji. Znamo se oko 20 godina. I ja živim u "Trump Toweru", nekoliko spratova ispod njega. On je na spratu 66, ja sam na spratu 63. Preko zime se viđamo u klubu u Palm Biču. Ponekad ručamo zajedno. Moja supruga i ja idemo kod njega na ručak. Kad sam pravio zabave kod mene u stanu, pozivao sam ga, i on je dolazio... Tako da, mi se znamo iz društvenog života. Nikad nisam poslovao s njim. Ali, pre godinu i po dana, kad je počela priča oko njegove kandidature za predsednika, imali smo sastanak koji je trajao dva sata, i ja sam mu rekao da želim da mu pomognem. Rekao sam mu, doduše, da, pošto imam biznis i mnogo obaveza, ne mogu da budem deo njegovog zvaničnog tima za kampanju, ali sam rekao da mogu da mu pomognem na društvenim mrežama, pogotovo u onom delu koji nije zvaničan. I to sam i radio, kad god sam imao vremena. Dakle, to smo uradili. Sada ga, pošto je postao predsednik, viđam ređe, jer je sada mnogo teško doći do njega, ali još uvek se vidimo ponekad.

Vaš tim je organizovao, između ostalog, i grupu "Srbi za Donalda Trampa kao predsednika SAD". Kako je ovo prošlo? Mislite li da su Srbi u SAD glasali za Trampa?

Mislim da jesu. Bilo je više tih grupa podrške Trampu od strane Srba. Jednu smo organizovali moji prijatelji i ja. Uglavnom, karakteristika za sve to je da su tu uglavnom bili ljudi koji su bili protiv Hilari Klinton, a ne samo za Trampa. Tako da smo imali veliku podršku, bilo je mnogo onih koji su volontirali, i nadamo se da će se pokret nastaviti. To što smo dobili izbore ne znači da bi pokret trebalo da se okonča. Dakle, nadamo se da nastavimo sa širenjem ovakve poruke, koju je širio gospodin Tramp. A to je poruka koju smo čuli u Evropi mnogo pre Trampa. Rekao sam italijanskoj televiziji nedavno da je Trampov pokret zaista počeo godinama pre. I to, ovde u Americi sa "Tea party", al ii u Evropi, sa Legom Nord u Italiji, ili sa Le Pen u Francuskoj, ili sa partijama levice u Evropi. Jer, levica i desnica, sad su to pokreti koji imaju istog protivnika - elitu, i to su pokreti sa širokom podrškom u narodu. Po mom mišljenju, kad se o ovom pokretu govori kao o populističkom pokretu desnice, to nije tačno, jer ovde je reč o anti-elitističkom pokretu, i na levici i na desnici, koji se dešava širom Evrope i sveta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.