ZUKORLIĆ O VOZU ZA KOSOVO: Moglo je i bez toga, dobro je da problem nije eskalirao!
Foto: Filip Plavčić

politika pomirenja

ZUKORLIĆ O VOZU ZA KOSOVO: Moglo je i bez toga, dobro je da problem nije eskalirao!

Bivši muftija je rekao da je dobro što je premijer imao kapaciteta da odluči da se voz vrati
Objavljeno:

Bivši muftija i narodni poslanik Muamer Zukorlić rekao je za Espreso da je dobro što je epilog u vezi voza koji je krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu takav kakav je, i da nije došlo do eskalacije problema, ili ne daj bože sukoba i povređivanja bilo koga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Atmosfera se usijala više nego što je trebalo sa obe strane, mislim da je dobro što je premijer imao kapaciteta da odluči da se voz vrati, i da se ne ide na ulazak po svaku cenu. To je ono što je dobra strana, kao što je dobro da imamo i nastavak pregovora u Briselu, i neku vrstu normalizacije - rekao je Muamer Zukorlić.

foto: Filip Plavčić

Bivši muftija je dodao da bi lično voleo da do pokretanja voza nije ni došlo, i misli da je moglo bez toga.

- Ovo ne govorim ni kao poslanik ni kao predstavnik vladajuće većine, već lično. Mislim da je moglo bez pokretanja takvog voza, izbrendiranog na takav način. Postoji sto načina da vi promovišete svoj identitet, ali moja politika pomirenja je da birate i reči i poruke koje šaljete drugoj strani, ili svojim biračima, ali da razmotrite kako će se to odraziti na drugu stranu. Ako želite pomirenje onda izbegavate čak i one reči, detalje, postupke na koje imate formalno pravo, ali koje će druga strana da doživi kao guranje prsta u oko - rekao je Zukorlić, i dodao i da bi on mogao hiljadu stvari reći i Srbiji i srpskim političarima, sa kojima se ne slaže i smatra da nisu ispravne, ali ako hoće politiku pomirenja, onda traži reči koje će pomoći politici pomirenja, a ne one reči koje će izazvati aplauze kod birača, a šta posle.

Kako kaže, vrlo je bitno šta želite, pomirenje ili konfrontaciju. Ako se želi konfrontacija, onda jednostavno forsirate svoje stavove, postupke, i ne zanima vas i dolazite u konfliktne situacije.

- Ja sam za politiku pomirenja i zato sam da pazimo i unapred analiziramo kako bi se odraziti naš postupak na dalje procese pomirenja - rekao je Zukorlić za Espreso.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Muamer Zukorlić

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.