ŠTA ĆE REĆI EU? Kosovska opozicija traži prekid dijaloga sa Beogradom!
Foto: Profimedia

inicijativa

ŠTA ĆE REĆI EU? Kosovska opozicija traži prekid dijaloga sa Beogradom!

Predstavnici opozicije su ukazali i da im nedostaje devet potpisa poslanika kako bi sazvali hitnu sednicu kosovskog parlamenta
Objavljeno:

Predstavnici kosovskih opozicionih strankaka Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo pozvali su danas na prekid dijaloga sa Beogradom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Na konferenciji za novinare u Prištini, predstavnici tri opozicione partije su naveli da kosovski premijer Isa Mustafa i predsednik Kosova Hašim Tači nemaju kredibilitet za vođenje razgovora Prištine i Beograda bez saglasnosti kosovskog parlamenta. - Kako je moguće da lideri zemlje prave kompromise za Kosovo bez dogovora sa nama, skupštinom, opozicijom. Mi smo za današnji sastanak u Briselu čuli iz medija - kazao je potpredsednik Samoopredeljenja Gljauk Konjufca. Predstavnici opozicije su ukazali i da im nedostaje devet potpisa poslanika kako bi sazvali hitnu sednicu kosovskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o dijalogu sa Beogradom. Oni su pozvali poslanike vladajuće koalicije da se priključe toj inicijativi. Najviši predstavnici Beograda i Prištine večeras će u Briselu razgovarati o konkretnim stvarima i važnim pitanjima, jer je važno da se potvrdi angažman i obaveza obe strane u dijalogu, izjavila je ranije danas porptarolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU Miša Vacić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.