TENZIJE PRED 1. SEPTEMBAR: Kurtijevi specijalci sa NATO snagama vežbaju razbijanje demonstracija!
Foto: Facebook/Klan Kosova

važno

TENZIJE PRED 1. SEPTEMBAR: Kurtijevi specijalci sa NATO snagama vežbaju razbijanje demonstracija!

U pomenutoj bazi prisutni su i britanski, američki, turski i nemački instruktori međunarodnih oružanih snaga.

Objavljeno:

U bazi specijalne jedinice tzv. kosovske policije "Belvedere", koja se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, u toku je vežba koju pripadnici ove jedinice pohađaju zajedno sa jednim delom tzv. bezbednosnih snaga Kosova!

Kako prenose izvori, zabrinjavajuće je što u svemu ovome učestvuje i KFOR! Naime, u pomenutoj bazi prisutni su i britanski, američki, turski i nemački instruktori međunarodnih oružanih snaga.

Dakle, pripadnici vojne misije, koja je po Rezoluciji SB UN 1244 jedina regularna vojska na teritoriji Kosova i Metohije, obučava nelegalnu armiju lažne države i to za razbijanje demonstracija i nereda, upade u objekte, brze intervencije uz korišćenje šok bombi, presretanje vozila i hapšenja, upravljanje borbeno-oklopnim vozilima marke "hamer H1", "reno", "bastion" i "spartar".

Ovakvo ponašanje pojedinih članica misije KFORa svakako brine Srbe na KiM, koji ne žele da prihvate namere Prištine da ukine srpska dokumenta i registarske tablice za automobile. Sve ovo samo doliva ulje na vatru u susret 1. septembru, za kada je zakazana primena skandaloznih mera Aljbina Kurtija, koji je nedavno u Briselu odbio sve predloge Beograda za kompromisno razrešenje trenutne pat pozicije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.