OVO JE ĆERKA DONA VOŽDOVAČKOG KLANA! Ivonu je usvojio legendarni ZVEZDAŠ, a njen otac je ubio Ljubu Zemunca!
Goran Vuković Majmun, Foto: Printscreen

AU!

OVO JE ĆERKA DONA VOŽDOVAČKOG KLANA! Ivonu je usvojio legendarni ZVEZDAŠ, a njen otac je ubio Ljubu Zemunca!

Petrović je Ivonu prihvatio kao rođeno dete i mnogo ju je zavoleo

Objavljeno:

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon je usvojio Ivonu Vuković (sada Petrović), ćerku Gorana Vukovića Majmuna koji je javnosti poznat kao kriminalac iz perioda devedesetih godina prošlog veka.

Pižonova supruga Tanje je pre braka sa njim bila udata upravo za Vukovića i sa njim je dobila ćerku. Međutim, kao što je poznato, Vuković je ubijen 1994. kada je mala Ivona imala svega nekoliko meseci.

Vladimir Petrović Pižon
Vladimir Petrović Pižonfoto: Dragan Kadić

Petrović je Ivonu prihvatio kao rođeno dete i mnogo ju je zavoleo, što je potvrdio njegov blizak prijatelj za Kurir.

– Koliko ja znam, Tanjin život nije bio lep kada je Goran ubijen, doživela je dosta neprijatnosti. Ona i Pižon su počeli da se zabavaljaju nekih godinu dana nakom što je Vuković ubijen. Ivona je imala par meseci kada se sve to dogodilo, znam po pričama da je Vladimir odmah zavoleo kao da je njegova. Njih dvoje brzo su počeli da žive zajedno, pa su se i venčali. Tanja se skroz povukla iz gradskog života, u kom je bila veoma aktivna, nakon svih dešavanja i udajom za Pižona stekla je mir. On je imao velike probleme da zvanično usvoji Ivonu iako ju je bukvalno, zajedno sa Tanjom, odgajio. To su bile neke birokratske zavrzlame, koliko mi je poznato. Na kraju, on je nju uspeo da usvoji i da joj i na papiru on bude otac – rekao je sagovornik blizak slavnom fudbaleru i dodaje da do sada niko u javnosti o tome nije pričao.

Gala svadba

- Informacija da je Ivona ćerka Gorana Vukovića Majmuna, javnosti nije bila poznata ni 2019 godine kada se ona udavala. Svi mediji su preneli glamurozno venčanje Ivone Petrović i njenog sadašnjeg supruga Miloša Jokića, a nju su oslovili kao ćerku Pižona. Bila je to veoma glamurozna svadba za koju Vladimir nije štedeo novce - zaključio je izvor.

Ivona Vuković
foto: Kurir

Ivona je veoma bliska sa Pižonom, što se može zaključiti i po njenim komentarima ispod fotografija na Instagramu, gde Petrovića oslovljava sa "tata".

Ko je bio Majmun Goran Vuković

Ubio Ljubu Zemunca

Goran Vuković dobio je nadimak Majmun zbog svog veštog penjanja na čak drugi sprat zgrade. On je bio veoma poznat u beogradsskom podzemlju 80. i 90-tih godina. Vuković je zasigurno ostavio neizbrisiv trag u beogradskom podzemlju ubistvom Ljubomira Magiša, poznato kao Ljuba Zemunac. To se dogodilo 1986. u Nemačkoj, a Vuković je nakon izlaska iz zatvora prreživeo čak pet atentata. Likvidiran je 12. decembra 1994. u blizini Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ljuba Zemunac
Ljuba Zemunacfoto: Facebook printscreen/Puls asfalta

Motivi za Magaševo ubistvo nikada nisu do kraja objašnjeni, ali je najverovatnije reč o borbi za uticaj. Vuković je po povratku u Beograd, zarađivao od 50.000 do 100.000 maraka od “kombinacija” u Evropi i toliko u Srbiji!

Vuković se nakon likvidacije u Nemačkoj, prisećao kakav je Zemunac bio:

- Stvarno je bio siledžija. Čuo sam da nije mogao da ima normalan odnos sa ženom dok je ne prebije. Nije mu se moglo osporiti jedino da je bio najjači u Frankfurtu. To bi bilo smešno, jer je bio jak kao životninja. Morao si - ili da ga ubiješ - ili da mu priznaš da je jači! Ja sam bio samo malo ponosit, ništa više. Sa LJubom sam bio dobar, nije bilo nikada konflikta. Uvek mi je bilo drago kad bismo se sreli. Dok je bio u zatvoru, čak sam trčao da mu nađem svedoke - priča on.

Vuković je u Beogradu preživeo pet atentata: prvo je na njega kroz otvorena vrata auta pucano iz ručnog bacača “zolje”, projektil je prošao između sedišta i kroz njegove noge. Zatim mu je pod auto - vozio je upadljivi BMW - bio podmetnut eksploziv, ali nije aktiviran. Treći put napadači su ga iz mraka zasuli rafalima. I tri nedelje kasnije napadnut je na isti način, ali je brzim skokom u zaklon uspeo da se spase.

Goran Vuković Majmun
Goran Vuković Majmunfoto: Facebook / Puls asfalta

Ako je Gorana Vukovića kroz život pratila sreća, napustila ga je 12. decembra 1994. godine. Još jedan, i kako se ispotavilo koban napad na Vukovića, odigrao se dok je ulazio u svoj prepoznatljivi "BMW".

Napadači su prišli iz parka "Manjež" i sasuli u smeru Vukovića 25 metaka. Majmun je poginuo na mestu dok je njegov prijatelj Duško Malov pogođen sa četiri metka, i dan kasnije podlegao je povredama. Ubice Gorana Vukotića poznate su: reč je o dva policajca koji te večeri nisu bili na dužnosti.

Bonus video:

00:23

Hapšenje u Novom Sadu! Zaplenjeno 30kg narkotika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.