"TUGA IZJEDA, OVO SE NE MOŽE NAZVATI ŽIVOTOM": Milica bi danas imala 28, majka nikad nije saznala ko je njen DŽELAT
Majka Svetlana/Ćerka Milica Barašin, Foto: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

TUGA DO NEBA

"TUGA IZJEDA, OVO SE NE MOŽE NAZVATI ŽIVOTOM": Milica bi danas imala 28, majka nikad nije saznala ko je njen DŽELAT

Svetlana živi potpuno sama, strahuje i dan danas za sopstvenu bezbednost

Objavljeno:
Dijana Spasov

"Jaka sam psihički, nisam sebi dozvolila da potonem ni sama ne znam kako, tuga me izjeda, ovo se ne može nazvati životom", počinje priču za Espreso Svetlana Simendić majka stravično ubijene Milice Barašin.

Šesnaestogodišnjakinja je izmasakrirana 7. oktobra 2010. godine u 21:15 svega stotinak metara od kuće, pored pruge u naselju Zorka. Nesrećnoj devojci s leđa je prišao nepoznati muškarac i prerezao joj vrat.

Da tragedija bude veća, majka se te večeri vraćala sa posla i prošla pored policajaca, a kada je stigla kući tamo nije zatekla ćerku. Po njenoj priči, tada je razjutilo što je Milica izašla negde, jer je prehodnih dana bila prehlađena, pa nije išla u školu. Svetlana je zatim pozvala ćerku, pa joj poslala poruku, ali odgovora nije bilo. Izašla je ispred kuće kako bi je sačekala i održala joj "bukvicu" međutim, zatekao ju je policajac koji je saopštio da je njena ćerka ubijena.

Milica bi danas imala 28 godina, ali nje nema, a majka na njen rođendan, svakog 2. februara posećuje grob ćerke u Somboru. Njen ubica već skoro 12 godina nije pronađen, kako je majka ispričala za portal Espreso, ona sa policijom nije u kontaktu već više od 5 godina.

Moje ćerke nema, nju niko ne može da mi vrati. Ja sam se raspitivala, molila za bilo kakav detalj iz policije, ali ništa nisam uspela da saznam. Vremenom sam izgubila poverenje zato što sam ih uhvatila u laži, rekli su mi kako inspektor nije tu, a on je izašao na zadnja vrata, videla sam svojim očima. Tog trenutka sam završila sa njima, mislila sam možda će se neko setiti da mi se javi, da me obavesti o nečemu, ali niko me nije kontaktirao od tada" , priča za Espreso neutešna majka Svetlana.

1 / 3 Foto: Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Kako kaže, niko je od advokata nije kontaktirao, niko se nije zainteresovao da reši slučaj ubistva Svetlanine ćerke, napomenula je da je policija zaista radila u početku, ali je stekla utisak da su brzo odustali od rešavanja zločina.

Neko bi trebalo da se pokrene, da se angažuje advokat ili neko iz istrage. Ja više ne znam ni ko vodi slučaj, da li ga vodi, uopšte nisam informisana. Duša me boli, razočarana sam u sve, ali to nikoga nije briga, a ja ne želim da kukam i nekog vučem za rukav. Saosećam se i sa drugim ljudima kojima su se desile ovakve tragedije, boli me i što se neki slučajevi eksponiraju javno, a neki vrlo brzo zataškaju. Svako dete je podjednako bitno, svakako najbitnije za svoje roditelje, o ovome ne sme da se ćuti kako se ne bi ponavljala slična ubistva" , kaže Miličina majka.

Svetlana živi potpuno sama, strahuje i dan danas za sopstvenu bezbednost.

"Mnogo mi bude teško kada pomislim recimo za praznike, kako bi moja ćerka sada bila sa mnom, možda bih i unučiće imala, ali nje nema i to je moja večna tuga. Sedim sama i mislim kako taj monstrum sada uživa sa svojom porodicom. Neka dragi Bog presudi, živim sa mojim bolom, a na čast svima za sve što su uradili. Plašim se da pozovem majstora ako mi zatreba, plašim se da bilo koga nepoznatog pustim u kuću. Samo mi se vrti u glavi da bilo ko može biti ubica, i da može ubiti bez razloga kao što je neko ubio moju ćerku koja mu sigurno ništa nije skrivila. Pa skoro se desilo ubistvo u Somboru, majstori su ubili ženu zbog penzije, uhapšeni su oni ali to znači da se nikome ne može verovati", objašnjava Svetlana za portal Espreso.

Svetlana Simendić
Svetlana Simendićfoto: Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Svetlana još uvek nije dobila stvari koje su nađene kod ubijene Milice nakon zločina, kako objašnjava to je u arhivi dok traje istraga, a forenzičari nisu uspeli da identifikuju ubicu iako je pronađen njegov DNK. Ispričala je i kako odbukcioni nalaz još uvek nije pročitala

Sve što je bilo na licu mesta još uvek je kod njih, laptop su uzeli iz kuće ali su mi ga kasnije vratili. Nađen je DNK ispod njenog prsta koji je odsekao, ostao je trag ispod nokta, ali su navodno proverili preko 100 ljudi i ničiji DNK se nije podudario sa nađenim na Miličinom prstu. Nisam pročitala obdukciju zato što mi nisu dozvolili, pročitala je moja rođena sestra i jedva je preživela to, tako da je možda i bolje da ne znam" , kaže naša sagovornica.

Mediji su pisali, Miličin tadašnji dečko i baka dali su iskaze i ispričali da se ona požalila kako je neki nepoznat muškarac prati, čak joj je i govorio da zna gde živi i da će biti njegova.

"Ona je bila slatka, Subotica je mali grad, bila je uočljiva. Mnogi su je zastajkivali, dobacivali, ali taj čovek sa crnim "audijem" je pronađen i ispitan, on nema veze sa zločinom, ali je znao da spopada devojke i žene verbalno", priča majka.

Do danas nije poznato ko je Milicu zverski ubio i zbog čega, zna se da zasigurno da nije bila silovana. Kobne noći je Milica imala slušalice u ušima i najverovatnije nije čula da neko ide iza nje. Mladić koji ju je poslednji video je rekao da je iza nje išao muškarac sa kapuljačom.

Ubijena Milica Barašin
Ubijena Milica Barašinfoto: Youtube/Printscreen/Radio Televizija Vojvodine

Tinejdžerka se borila svom snagom, o čemu svedoče brojne posekotine i odsečen kažiprst. Njoj je prerezana glavna aorta na vratu i ostavljena je da leži u lokvi krvi, a telo je pronašla žena koja je kolima prolazila pored pruge.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica bi mogao da bude osoba koja ne boravi trenutno u Srbiji, već se nalazi u inostranstvu. Pregledane su sve kamere koje postoje na relaciji gde se kretala, ali na njima nije uočen niko ko je pratio.

Bonus video:

00:15

Snimak požara u manastiru Svete Trojice kod Ljubovije

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.