Spremna prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću na skoro 1.000 strana!
Foto: Marina Lopičić

Baš je obrazložili

Spremna prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću na skoro 1.000 strana!

Prvostepenom presudom Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća
Objavljeno: 14:26h

Prvostepenu presudu vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću Specijalni sud je, posle višemesečne izrade pisanog otpravka, prosledio odbrani i tužilaštvu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tom presudom je vlasnik Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Kako Tanjug saznaje, presuda, koja je javno objavljena u sudu 20. juna, napisana je na 986 strana.

Sud međutim još nije završio, odnosno prosledio pisani otpravak presude koju je tri meseca ranije, 25. marta izrekao Miškovićevom sinu Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima u istom slučaju, koji je za vlasnika Delte ranije razdvojen zbog operacija. Naime, bez pisanog otpravka presude, nije moguće uložiti žalbu odnosno pokrenuti drugostepeni postupak. Prvostepenom presudom Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih. Na ovu presudu pravo žalbe u roku od 30 dana ima kako Mišković i njegovi branioci, tako i tužilaštvo za organizovani kriminal, a o žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu.

foto: Nemanja Pančić

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je zimus nedostatka dokaza i Miškovićevog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i ostale okrivljene optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji. Sud je, međutim, sina vlasnika "Delta holdinga" osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom tvrgovine akcijama sa Đuraškovićevim putarskim preduzećima. Miškovićevo preduzeće Mera Invest dužno je da plati 320. 280.000 dinara zbog utaje poreza. Đurašković je zbog oštećenja kruševačka Fabrike maziva (FAM) i utaje poreza osuđen na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od šest miliona dinara, a njegovi saradnici na kazne od tri do pet godina zatvora. Đurašković je takođe presudom obavezan da na ime protivpravne imovinske koristi stečene po osnovu neizmirenog poreza na kapitalni dobitak fizičkog lica, uplati u budžet Srbije 152.7 miliona dinara, u roku od 30 dana od pravnosnažnosti presude.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.