SAHRANJENA KSENIJA VUČIĆ! Novinarku ispratili na večni počinak (FOTO)
Slike sa sahrane Ksenije Vučić, Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović

TUGA DO NEBA

SAHRANJENA KSENIJA VUČIĆ! Novinarku ispratili na večni počinak (FOTO)

Ksenija Vučić radila je kao novinar više od 30 godina

Objavljeno: 14:59h

Novinarka Ksenija Vučić sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu gde su je na večni počinak ispratiti prijatelji, kolege i porodica.

Tužna povorka krenula je ka grobnom mestu, gde će počivati legenradna novinarka i bivša supruga predsednika Srbije Ksenija Vučić.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Među prvima na Novo groblje stigli su Aleksandar Vučić, bivši suprug preminule novinarke, Danilo i Milica njeno dvoje dece, Zoran Radojičić, Andrej Vučić, Zoran Đorđević.

Među prisutnima našao se i pevač Sloba Radanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, novinar Milomir Marić, Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, direktor Pink televizije Željko Mitrović koji je na Novo groblje stigao sa pevačem Oliverom Mandićem i suprugom Milicom.

1 / 25 Foto: Zorana Jevtić

Na sahranu su došli i političari Milovan Bojić i Vojislav Šešelj, koji se pojavio u društvu svojih sinova, zatim premijerka Ana Brnabić, Maja Gojković, ministri Nebojša Stefanović, Milan Krkobabić, Anđelka Atanasković, Branislav Nedimović, Tomislav Momirović, političar Čedomir Jovanović potom zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Miloš Vučević, Ivica Dačić, pevači Nikola Rokvić i Jelena Karleuša, Gordana Šaulić, gradonačelnik Zoran Radojičić, operska pevačica Jadranka Jovanović, Nebojša i Lav Pajkić, Vladimir Đukanović, veliki broj poznatih ličnosti iz sportskog, kulturnog i javnog života.

Na sahranu je došao i Anđelko Vučić, otac predsednika Aleksandra Vučića, koji je u ruci nosio venac sa natpisom "Kseniji poslednji pozdrav od Angeline i Bate".

Od prve supruge predsednika Aleksandra Vučića oprostili su se u čituljama njihova deca Danilo i Milica.

- Kraljice naša, hvala ti za pravi put koji si nam pokazala, kao i za svu ljubav koju si nam pružala. Neka te anđeli čuvaju. Vole te najviše tvoji Danilo i Milica - piše u čitulji.

1 / 19 Foto: Zorana Jevtić

- Draga Ksenija, poslednji pozdrav - piše u čitulji.

S obzirom na to da je Ksenija dugo radila na televiziji Pink i vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović oprostio se od koleginice, novinarke i autorke emisije "Pravac", a oproštajnu poruku prenosimo u celosti.

"Draga moja Ksendžo,

nema te lepe reči koja može otvoriti vrata beskonačne i večne kuće u koju danas odlaziš, a ostalo je toliko toga neizgovorenog.

Ksenija Vučić
foto: Stefan Stojanović

Danas nema reči, nema zvuka, svuda samo tišina. Tvojim odlaskom nastao je duboki, mračan tajac i kao da čujem samo odjek tvojih beskonačno toplih i prijateljskih saveta od kojih su meni lično neki promenili život. Često si mi govorila da životne oslonce moramo tražiti u sebi, a ne oko sebe. Da život treba posvetiti ideji i da su svi snovi ostvarivi, ako istinski verujemo u njih. Da nikada ne odustanemo od očekivanja vere i nade. Često si govorila da ljudi ne mogu unutrašnje praznine nadoknaditi Šanelom i Luj Vitonom. Govorila si mi da treba da prestanem da nosim samo crno, a danas mi se čini da će crno ostati večno.

1 / 21 Foto: Zorana Jevtić

Danas sve izgleda kao da je otišao život, a ostali samo zaleđeni kipovi, mumije i senke.

Kada jednog dana skinem ove crne naočare, ostaće samo nacrtane oči koje će me podsećati da sam samo na tom mestu imao oči koje ti nisu ispoljile dovoljno zahvalnosti. Za sve tvoje tople i prijateljske reči koje su nas činile hrabrijima nego što jesmo, mudrijim nego što jesmo, posebnijim nego što jesmo.

Danas nije izgubila samo tvoja porodica, prijatelji, PINK i ja. Danas su izgubili svi dobri, hrabri i pošteni ljudi. Imati tebe za prijatelja je bila i uvek će biti posebna čast.

Samo pre nekoliko nedelja govoreći o Aleksandru, tvom bivšem suprugu, rekla si mi da u Srbiji ima mnogo talentovanih ljudoi koji mogu da pogode metu, ali da samo Aleksandar pogađa i mete koje drugi uopšte ne mogu da vide. I to rade žene kojima je srce kao planina.

Ksenija Vučić
foto: Zorana Jevtić

Zato ćeš, Ksendžo moja dobra, uvek ostati vredna svakog divljenja.

Tamo gde danas ideš, idemo svi. Tu je negde i početak smisla ovog ukupnog životnog besmisla.

I zato, budi mi spokojna, jer samo velike duše ostaju večne, a tvoja duša, Ksendžo moja draga, je najveća sa kojom sam imao prilike da se sretnem.

Vidimo se!

Tvoj drug i prijatelj Žeks".

Inače, tužnu vest je objavio predsednik Vučić svom Instagram profilu.

- Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, moja prva supruga - napisao je Vučić.

Novinarka je prema nepotvrđenim informacijama preminula od posledica tromba uprkos naporima lekara da je reanimiraju.

Aleksandar i Ksenija su se venčali 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu. Ksenija se nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV "Pink" gde je vodila emisiju "Pravac".

Ksenija Vučić je rođena u Beogradu, a novinarstvom se bavila dugi niz godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju "Pravac" na televiziji "Pink", Ksenija Vučić je radila u časopisu "Srpska reč", radiju "Fokus" i radiju "Indeks", kao i na televiziji "Studio B".

1 / 18 Foto: Zorana Jevtić

Pre samo tri godine gostovala je u kultnoj emisiji ''Magazin In'', kada je kod Sanje Marinković otvorila dušu o teškom životnom periodu kroz koji je prošla 2009. godine.

Ksenija Vučić, rekla je da je u najboljim godinama svog života shvatila da više nema vremena za neke ljude i stvari, jer je, kako kaže, završila u bolnici.

- Shvatila sam to kroz jedno prilično bolno iskustvo. Bolnica je bila u pitanju, da ne dužim... Jedno vreme sam lebdela između života i smrti - izjavila je ona u pomenutoj emisiji.

- Imala sam vremena tada da neke liste prioriteta promenim i dosta presložim. I to je to. Mnogo se bolje osećam nakon toga - rekla je Ksenija Vučić u "Magazinu In."

1 / 15 Foto: Zorana Jevtić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.