POTRESNA ISPOVEST OCA STRADALOG MLADIĆA: Tražili su 20.000 evra da mi ne ubiju Strahinju, on mi je rekao da im ne dam ni dinar! (FOTO)
Foto: Facebook, Strahinja Ičelić

Zastrašujuće

POTRESNA ISPOVEST OCA STRADALOG MLADIĆA: Tražili su 20.000 evra da mi ne ubiju Strahinju, on mi je rekao da im ne dam ni dinar! (FOTO)

Trojica osumnjičenih zaključila su sa Višim javnim tužilaštvom sporazum o priznavanju krivice, nakon čega je Vladimir Tripković (33) osuđen na sedam i po godina zatvora, a njegovi saučesnici Nenad Kalajdžić (32) na devet meseci i Saša Ljuboja (39) na šest meseci zatvorske kazne
Objavljeno: 08:03h

- Mom sinu su pre ubistva duže vreme upućivane pretnje, praćen je, posmatran. Sve to ukazuje da je ubistvo bilo planirano. Čak su mi u više navrata tražili 20.000 evra kako Strahinja ne bi bio njihova meta. U početku je tužilaštvo delo okarakterisalo kao teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Međutim, odjednom je po naredbi višeg javnog tužioca Ivana Zarića zaključen sporazum sa osumnjičenima. O tome ni ja niti moji punomoćnici nismo bili obavešteni, već smo to saznali iz medija - tvrdi Radojko Ičelić, otac pokojnog Strahinje Ičelića (28), koji je u avgustu ubijen na terasi svog stana u Čačku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Trojica osumnjičenih zaključila su sa Višim javnim tužilaštvom sporazum o priznavanju krivice, nakon čega je Vladimir Tripković (33) osuđen na sedam i po godina zatvora, a njegovi saučesnici Nenad Kalajdžić (32) na devet meseci i Saša Ljuboja (39) na šest meseci zatvorske kazne.

foto: Facebook, Strahinja Ičelić

- Mislim da je izvršen pritisak na tužioca da donese ovakvu odluku, a sumnjam da su okrivljeni dali čelnom čoveku određene državne službe 50.000 evra. Toliko je dobio i jedan čačanski advokat, kako bi se postupak ovako okončao. O tome sam obavestio Zarića, ali on nije želeo da me sasluša.

Otac pokojnog Ičelića kaže da se ovakvom presudom mladima u Čačku šalje poruka - “ako imate novca i veze, možete da ubijete bilo koga, nećete odgovarati” - nastavlja Ičelić.

On tvrdi i da je otkriven motiv za ubistvo njegovog sina - koristoljublje. Naime, po njegovim rečima, u više navrata su od njega tražili 20.000 evra kako Strahinja ne bi bio njihova meta.

- Pričao je da im ne dam ni dinara, jer će onda tražiti 40.000, pa 80.000 evra. Tokom postupka nisu izvedene sve dokazne radnje, između ostalog nije saslušana osoba koja je novac tražila. Sramno je što se na taj način zamaglila suština motiva za ubistvo. Strašno je i to što je delo na kraju okarakterisano kao obično ubistvo, a ne teško, iako je na startu bilo drugačije - rekao je Ičelić.

foto: Facebook

Ičelićevi punomoćnici, poznati čačanski advokati Ivan Ćalović i Mileta Maslarević, ističu da su iznenađeni što postupak nije završio na sudu. Neobično je, kako kažu, i to što je u poslednjem momentu delo drugačije okarakterisano, iako je tokom postupka tužilaštvo osumnjičene teretilo da su delo izvršili “bezobzirnim nasilničkim ponašanjem”.

Podsetimo, ubistvo Strahinje Ičelića se dogodilo usred bela dana, u Nemanjinoj ulici u Čačku. Kobnog 24. avgusta, u popodnevnim satima Ičelić je do stana došao taksijem i usput telefonom poručio majci da ga neko prati. Mladić je, ušavši u stan u prizemlju, izašao na terasu, ispod koje je iskočio napadač i ispalio više hitaca iz pištolja, kalibra devet milimetara. Iako pogođen, Strahinja se vratio u sobu i seo na krevet. Prenet je u bolnicu, gde je uskoro preminuo.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.