STRAVA I UŽAS u Kraljevu: Držao u kavezima lisice i jazavce da bi psi VEŽBALI UBIJANJE! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Facebook / Zaštitimo životinje-Kraljevo

MONSTRUOZNO

STRAVA I UŽAS u Kraljevu: Držao u kavezima lisice i jazavce da bi psi VEŽBALI UBIJANJE! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Udruženje za zaštitu životinja "Spaske" iz Kraljeva podnelo je krivičnu protiv B.V. iz ovog grada, jer je na „fejsbuku" postavljao fotografije krvavih i izgriženih terijera, nakon borbe sa lisicima i jazavcima koje je držao u zatočeništvu u kavezima
Objavljeno:

- Na njegovom profilu nalaze se fotografije i video zapisi uznemirujućeg sadržaja zlostavljanja, mučenja i ubijanja divljih životinja. Na fotografijama i video zapisima se nalaze uglavnom psi, rase nemački lovni terijeri, krvave lisice, žive zarobljene i vezivane kanapima, zatočene u kavezima, napravljenim rovovima, kako bi služile za takozvano "jamarenje" koje je strogo zabranjeno – piše u krivičnoj prijavi koja će biti prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz Udruženja "Spaske" navode da se na slikama tačno vidi "vežbanje pasa" - jamarenje, davljenje, mučenje lisice, puštanje pasa u improvizovanim rovovima, davljenje lisica dok one bespomoćno pokušavaju da se bore za život.

- Na fotografijama se i vidi da lisice završavaju tragično. Podsećamo da je organizovanje borbi domaćih i divljih životinja strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom, te zahtevamo od nadležnih da pokrenu i krivični postupak protiv lica koja se vide na fotografijama, pronađu počinioce ovih krivičnih dela i zaustave ovu nelegalnu radnju – navodi se dalje u prijavi tužilaštvu.

Danijela Jović iz udruženja "Spaske" kaže za Blic da su svi zgranuti slikama koje je ovaj Kraljevčanin javno objavio na svom profilu.

- Sva udruženja za zaštitu životinja će podneti prijave nadležnim organima, jer želimo da se kazne ljude koji povređuju životinje i bave se ovakvim stvarima, a pritom sve to slikaju i javno se hvale. Objavljujući strašne slike horora i zlostavljanja i mučenja životinja, dotični se bez imalo srama javno hvalio stradanjem nedužnih životinja. Na jednoj od slika možete videti i jazavce koji su se izlegli u kavezu. Nedopustivo je takvo ponašanje, a mi smo zgroženi tim činom - naglašava Jović.

Ona je dodala da je nakon njihove oštre osude ovakvog čina, B.V. ugasio svoj profil.

- Mi smo sve fotografije sačuvali i predajemo ih tužilaštvu. Očekujemo da bude strogo kažnjen zbog svega što je uradio – navode iz Udruženja za zaštitu životinja "Spaske" iz Kraljeva.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.