"NEKA SUDE SINU ZA TO ŠTO JE URADIO ŽENI, JA SAM MU OPROSTILA": Počinje suđenje nasilniku iz Zablaće
Kuća, Foto: Rina

sud

"NEKA SUDE SINU ZA TO ŠTO JE URADIO ŽENI, JA SAM MU OPROSTILA": Počinje suđenje nasilniku iz Zablaće

Ona je objasnila da je pre samog optuženja, u toku istrage, iznosila da je potrebno razmotriti da li je okrivljeni imao obeležja krivičnog dela

Objavljeno:

- Svedočiću i govoriti sve što znam pred sudom u Čačku. Neću tužiti mog sina za batine, ali moraće da odgovara za ono što je uradio supruzi. Pretukao ju je toliko da je bilo pitanje života ili smrti. Volela bih samo da shvati u zatvoru šta je uradio, da ga prevaspitaju i da to više nikada ne ponovi”, kaže za “Blic” Stoja Vučković, majka nasilnika koji je toliko tukao suprugu da joj je motkom sa ekserom otkinuo uvo.

Kako je “Blic” već pisao, Goran Vučković optužen je zbog izživljavanja nad suprugom Nikolijom krajem avgusta ove godine i tužilaštvo traži za njega pet godina i četiri meseca zatvora .

- Pritvor mu je određen do 29. decembra i trebalo bi da mu bude produžen. Tužilaštvo traži pet godina i četiri meseca zatvora. Nisam zadovoljna optužnicom iz više razloga, ali videćemo - rekla je advokatica oštećene Irena Ilić.

Ona je objasnila da je pre samog optuženja, u toku istrage, iznosila da je potrebno razmotriti da li je okrivljeni imao obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, a ne nanošenje teških telesnih povreda, ali da je to odbijeno.

- Posetila sam sina u zatvoru i rekao mi je da mu preti pet godina robije. Šta mogu da kažem nego da treba da odgovara. On mi je dete i ne mogu da ga se odrekne, ali bih volela da više nikoga ne povredi. Reći ću pred sudijom sve što znam. Tukao je i mene, ali neću tražiti da mu za to sude-dodaje Stoja.

Podsećanja radi, nasilje kakvo ni najsatriji meštani Zablaće kod Čačka ne pamte dogodilo se poslednjeg vikenda u avgustu mesecu. Nakon proslave Vučković je sa suprugom došao kući. Kako je, navodno, bio pijan počeli su da se svađaju, a zatim i da je udara. Nasilje je pokušala da spreči njegova majka Stoja, ali je i sama dobila batine. Vučković je supugu sa kojom ima četvoro dece tukao i rukama i nogama, a na kraju je uzeo motku sa ekserom, pa je po telu zabadao ubode. U zlostvaljanju joj je otkinuo uho. Polumrtvu ostavio ju je na ulici pored kontejnera. Nju su pronašle komšije koji su pozvali policiju. Nakon izživljavanja nad suprugom došao je kući i rekao majci: “Ubio sam je od batina. Ne znam da li je živa..”

Žrtva

- Probudila sam se u bolnici posle nekoliko dana, izubijana, bez uveta i u teškim podlivima. Ne znam kako sam preživela takvu torturu i udaranje po celom telu. Kasnije su mi doktori u bolnici i komšije iz Zablaća rekli da sam pretučena letvom koja je na sebi imala ekser - rekla je Nikolija.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.