BILJANA JE NESTALA 2. DECEMBRA 2015. GODINE! Majka se i dalje nada da joj je ćerka živa u nekom MANASTIRU (FOTO)
Nestala Biljana Đorić, Foto: kraljevo.biz

agonija TRAJE

BILJANA JE NESTALA 2. DECEMBRA 2015. GODINE! Majka se i dalje nada da joj je ćerka živa u nekom MANASTIRU (FOTO)

Za nestalom devojkom je, inače, januara 2016. godine raspisana žuta Interpolova poternica, koja nije javna i može da je vidi samo policija

Objavljeno:

Biljana Đorić iz Mataruške banje kod Kraljeva imala je samo 19 godina kada je 2. decembra 2015. godine nestala i od tada joj se izgubio svaki trag.

Njena majka Vesna Đorić i dalje se nada da joj je ćerka živa u nekom manastiru, kao iskušenica ili monahinja, i da joj se zato ne javlja. Policija je pre dve godine obnovila istragu o nestaloj devojci, ali i dalje bez rezultata.

Ostavila pasoš i telefon

Biljana je, prema rečima njene majke Vesne, bila puna snova, nadanja i planova. Sve je prekinuto tog kobnog dana, kada je ova mlada studentkinja ekonomije u Kosovskoj Mitrovici doputovala vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, a prodavcu je rekla: "Doći će neko ovo da uzme". Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda u Kraljevu i od tada joj se gubi svaki trag.

- Ni pose šest godina nema nikakvih novosti u istrazi. Sada mi se niko i ne javlja ko ranije sa raznim informacijama. Nemoćna sam da više bilo šta uradim... Molim sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da mi se jave, makar i anonimno - apeluje Vesna.

Nakon što je istraga o Biljaninom nestanku 2019. vraćena na početak, ponovo je obavljeno poligrafsko ispitivanje kojem su podvrgnuti njen bivši momak, taksista koji ju je na dan nestanka vozio od trafike do suda, kao i njene cimerke sa fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i još nekoliko drugarica.

- Nažalost, ni posle novog ispitivanja nije bilo rezultata. Previše je teško, dani i minuti ispunjeni su bolom, očekivanjima, tugom, bojazni, očajanjem i tako punih šest godina. Neću odustati od traganja za ćerkom sve dok ne saznam istinu, ma kakva god bila. - ispričala je Vesna.

Posebno joj teško pada goodišnjica ćerkinog nestanka, koja je podseća na užas zbog kojeg joj se život promenio iz korena.

- Cela porodica pati, a na svaku godišnjicu ćerkinog nestanka neizdrživo je teško. Imam još dve ćerke i sina. Sin ima deset godina, ali me boli duša kad ga vidim da se i on moli Bogu da mu se vrati Bilja - kazala je majka i dodala da je i dalje ne napušta osećaj da neko zna nešto o Biljani, ali da ćuti.

Za nestalom devojkom je, inače, januara 2016. godine raspisana žuta Interpolova poternica, koja nije javna i može da je vidi samo policija.

Biljana Đorić
foto: Printscreen/nestalisrbija.rs

Obilazili manastire

Neutešni Biljanini roditelji pokušali su na sve načine da saznaju da li se njihova ćerka nalazi u nekom manastriru kao iskušenica, s obzirom na to da su ranije dobili informaciju da je viđena u jednom od njih. Pored svih napora i uzaludnih potraga po pojedinim manastirima, jedini odgovor dobili su nedavno od patrijarha Porfirija.

- Pisala sam novom patrijarhu na njegov mejl i dobila odgovor da se obratimo našem svešteniku. To jeste pomak i lepo je što mi je patrijarh odgovorio, ali naš sveštenik nema uvid u spisak monaha. Tu informaciju imaju samo u Patrijaršiji i jedino patrijarh može da mi kaže da li je moja ćerka u manastiru. Ipak, uzdam se u to da ću dobiti odgovor od novog patrijarha, jer pokojni patrijarh Irinej ni meni, a ni inspektoru kriminalističke policije iz Kraljeva nikada nije odgovorio. Ponovo ćemo pisati Porfiriju - rekla je neutešna Vesna za Informer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.