Veliko hapšenje u Nišu: Biznismeni utajili 122 miliona!

popadali zbog više krivičnih dela

Veliko hapšenje u Nišu: Biznismeni utajili 122 miliona!

Uhapšena su 4 muškarca iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva na čelu s Vujadinom Šćekićem iz Niša, koji je direktor preduzeća Jugoimpeks
Objavljeno: 14:30h

Niška policija jutros je uhapsila 4 osobe zbog utaje poreza od 122,5 miliona dinara. Uhapšena su 4 muškarca iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva na čelu s Vujadinom Šćekićem iz Niša, koji je direktor preduzeća Jugoimpeks.

Youtube/Printscreen/Aleksandar Predic
Uhapšen je i M. K. (63) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva "Eko bel 026" iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit u pomaganju i falsifikovanje službene isprave. Takođe, uhapšeni su i B. M. (32) iz Smedereva, odgovorno lice Privrednog društva "Mapet" d.o.o. Beograd i S. K. (42) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje "Ofert" iz Grocke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Četiri muškarca se sumnjiče da su 2011, 2012 i 2013. godine fiktivno fakturisali veću količinu robe kako bi izbegli plaćenje poreza. Oni su uzeli gotov novac, a državu su oštetili za 122,5 miliona dinara. Postoje sumnje i da su radili još neke nezakonite poslove i da su u vezi sa privrednim kriminalom, pa je istraga niške policije i dalje u toku. Šćekić se sumnjiči da je organizovao nelegalne aktivnosti, a ostala trojica privedenih da su mu u tome pomagali. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.