OBRT NA SUĐENJU: Milan Beko prepoznao napadača! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

Rasplet nakon atentata

OBRT NA SUĐENJU: Milan Beko prepoznao napadača! (FOTO)

Biznismen Milan Beko danas je dao iskaz u Višem tužilaštvu povodom pokušaja atentata iz novembra 2014. godine..
Objavljeno: 12:18h

Kako je novinarima rekao njegov zastupnik Zdenko Tomanović, Beko je prepoznao Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog za ovo krivično delo kao čoveka koji je pucao na njega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema Tomanovićevim rečima, Beko je odmah na početku davanja iskaza rekao da mu Zdravković izgleda kao osoba koja je pucala na njega, ali je na kraju sastanka sa tužiocem zatražio dodatno vreme da se o tome izjasni, zbog uznemirenosti i šoka koji je osetio u trenutku suočavanja sa osumnjičenim.

foto: Nebojša Mandić

BRAVO MAJSTORE: Portir u Novom Sadu našao torbicu sa 11.000 evra i vratio je vlasniku!

Ispitivanju je prisustvovao Zdravković, koji je u tužilaštvo priveden iz pritvora Okružnog zatvora.

Beko po treći put daje iskaz povodom napada na njega, pošto je ranije u dva navrata svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, tek u septembru je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove, a upravo to ranjanvanje pomoglo je da ga poveže ga sa slučem “Beko”.

Pošto je bio hospitalizovan, policija je proverila njegov DNK i upoređivanjem sa ranije nađenim tragovima u vezi sa Bekovim slučajem zaključila da je reč o istoj osobi, nakon čega je Zdravković uhapšen.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.

Naredbom o sprovođenju istrage, Zdravković se tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom, mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.