ŽESTOKOG MOMKA SUROVO SU UBILI PRED GIŠKINOM DEVOJKOM: Pričalo se da ga je UBIO NASER ORIĆ
Branisav Matić Beli, Foto: Printscreen

surovo

ŽESTOKOG MOMKA SUROVO SU UBILI PRED GIŠKINOM DEVOJKOM: Pričalo se da ga je UBIO NASER ORIĆ

Štaviše, za Belog važi da je samo jednom bio u zatvoru jer je zapalio stan taksisti koji mu je silovao devojku, i za to dobio kaznu od šest meseci

Objavljeno: 20:27h

Branislav Matić zvani Beli bio je vlasnik 70 auto otpada u Srbiji i najvećeg auto otpada u Holandiji. Jedan je od osnivača i glavnih finansijera Srpske garde. Bio je bogat čovek. Pričalo se da je vlasnik najmanje 70 auto otpada u Srbiji preko kojih je prao automobile ukradene iz inostranstva, ali i novac. Ipak, policija nikada nije pronašla ni jedan dokaz koji bi to potvrdio.

Štaviše, za Belog važi da je samo jednom bio u zatvoru jer je zapalio stan taksisti koji mu je silovao devojku, i za to dobio kaznu od šest meseci. 4. juna 1991. godine, zejdno sa najboljim drugom Giškom, Beli osniva Srpsku gardu, paravojnu formaciju kojojm je upravljao SPO.

Prema nezvaničnim podacima, kroz jedinicu je prošlo čak 40.000 ljudi, a delovala je u ratnim sukobima u Hrvatskoj i BiH. Jedinica nije potrajala dugo, pa se raspala početkom 1992. godine. Pred smrt, postoje određene priče, Beli je dobijao upozorenja da rasformira jedinicu, što on nije učinio.

Spomnjilao se da im je jedan tadašnji funkcioner poslao poruku: “Neće mi oni praviti Spartu u srcu Beograda“. Vraćajući se sa smotre Srpske garde u Takovu 4. avgusta 1991. godine, Beli je došao do svoje adrese na Voždovcu. Iz automobila je prvo izašla njegova supruga, zatim komšinica sa dvoje dece i potom Giškina devojka. Nakon nje, iz automobila je izašao Beli, kada je na njega otvorena vatra. Priča se da ga je ubio Naser Orić koji je tada bio deo DB-a.

Bonus video:

01:27

ADVOKAT SIMIĆ: Za ova dela može da se tereti S.B. iz Petnice

(Espreso / Glas Javnosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.