Obraz nema cenu: Ovo je policajac iz Vranja koji je odbio mito od 300 evra!

Svaka čast!

Obraz nema cenu: Ovo je policajac iz Vranja koji je odbio mito od 300 evra!

- Ni sekund se nisam premišljao. Odmah sam obavestio dežurnu službu Policijske stanice Vladičin Han - kaže Miroslav, kome je u četvrtak 22. oktobra ponuđen mito
Objavljeno: 14:10h

Miroslav Nikolić (28), policajac iz Surdulice zaposlen u PS u Vladičinom Hanu postao je poznat širom Srbije jer jer odbio da primi mito, kako bi omogućio krijumčarima da nesmetano prevezu migrante na sever Srbije. - Ni sekund se nisam premišljao. Odmah sam obavestio dežurnu službu Policijske stanice Vladičin Han - kaže Miroslav, kome je u četvrtak 22. oktobra ponuđen mito. Kada je sa kolegom Srđanom Milenkovićem kontrolisao saobraćaj na putu Vranje - Vladičin Han, prišao im je nepoznati čovek i ponudio mu novac da propusti autobus sa ilegalnim migrantima koji je trebalo da tuda prođe. - Tada sam se našao u za mene nesvakidašnoj situaciji. Ponudio mi je 300 evra da okrenem glavu na drugu stranu. Odmah sam pozvao kolege - navodi Miroslav. Kasnije je Milenković, koji je sa njim bio u patroli, zaustavio autobus sa migrantima koji nisu imali lična dokumenata, niti potvrde o izraženoj nameri za azil u Srbiji, kažu u PU Vranje.

Policija je privela sve osumnjičene za prevoz i krijumčarenje migranata. - Ne smatram da sam uradio nešto posebno što ne bi uradile i druge kolege. To je naša dužnost i obaveza. Ni zbog čega i nikada ne bih ukaljao svoju uniformu - ističe Nikolić. Kako kažu u PU Vranje, kolege izuzetno cene Nikolića, koji je zbog dobrih rezultata rada i posvećenosti poslu vanredno unapređen i više puta nagrađivan. Iako mlad, već može da se pohvali da je spasao više života, posebno tokom poplava u Obrenovcu. U službi je od 2011.godine. (Espreso.co.rs / Ok radio)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.