LUDA LEGENDA BEOGRADSKOG PODZEMLJA O KOJOJ SRBI I DAN DANA BRUJE: Čuvena priča o ARKANU, SKOLETU I PEČENJU
Ilustracija, Foto: Foto: Epa/Drago Vejnović/Privatna arhiva

operacija jagnje

LUDA LEGENDA BEOGRADSKOG PODZEMLJA O KOJOJ SRBI I DAN DANA BRUJE: Čuvena priča o ARKANU, SKOLETU I PEČENJU

U isto vreme u ovom zatvoru je boravio i Zoran Uskoković Skole čiji je sin ubijen ovog vikenda na Miljakovcu

Objavljeno:

Jednom prilikom Željko Ražnatović Arkan je svoje prijatelje zatvorenike častio pečenjem tokom boravka u Centralnom zatvoru u Beogradu.

U isto vreme u ovom zatvoru je boravio i Zoran Uskoković Skole.

S obzirom na to da je bio sujetan, iskompleksiran i ljubomoran, Skole je nekoliko narednih dana razmišljao kako može da nadmaši ovaj Arkanov potez i izbije u "prvi plan". Tada mu je sinula ideja: pošto je Arkan obezbedio prase, on će obezbediti jagnje!

Kao što to obično biva u zatvorima, neki od komandira bude bliži pojedinim zatvorenicima, pa je tako Skole iskoristio blagonaklonost jednog od njih i poslao poruku svojim ljudima da pokrenu "operaciju vruće jagnje".

Ćanda je bio zadužen da meso obezbedi, pa je u tada čuvenoj pečenjari kod Duleta Kineza kupio najveće i najsočnije jagnje. Jakša je morao da nađe ovčije kiselo mleko sa Tare, a ceo plan morao je da da bude u sekundu dobro isplaniran kako bi vruće pečenje stiglo u zatvor.

Vrelo jagnje je iz pečenjare prvo otišlo do hotela "Srbija", u koji je ubrzo stigao i komandir CZ-a, izvesni Tajson. Pečenje je istranžirano, povađene su kosti i meso je spakovano u alu-folije. Pošto je ideja bila da Tajson pečenje u delovima unese ispod uniforme, svaki komad je pažljivo sečen da se uklapa uz anatomiju Tajsonovog tela.

Problem širenja mirisa rešili su tako što je, u jednu kesu odvojen kilogram pečenja koji je Tajson nosio u rukama kolegama, te su tako zavarali trag.

Kada je pečenje stiglo u Skoletovu sobu, ovaj je počeo nekontrolisano i divljački da skače, a gozba koja je usledila oduševila je sve koji su bili pozvani. Ipak, najbitnije je što je moglo da se prepričava da je Skole nadmašio Arkanovu gazbu unutar zidina zatvora.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.