ALEKSIĆ JE BIO URAČUNLJIV TOKOM NAVODNOG NAPASTVOVANJA? Koja je sudbina učitelja glume?
Mika Aleksić, Foto: printscreen/youtube

strašno

ALEKSIĆ JE BIO URAČUNLJIV TOKOM NAVODNOG NAPASTVOVANJA? Koja je sudbina učitelja glume?

Aleksić se tereti da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Objavljeno: 07:34h

Miroslav Mika Aleksić bio je uračunljiv u trenutku seksualnog napastvovanja i uznemiravanja za koje je optužen od strane svojih bivših učesnika, prenosi Blic.

Prema informacijama koje posedujemo, veštačenje psihijatra koje je nedavno završeno pokazalo je da Aleksićeva svest nije bila pomućena.

- Aleksić je bio potpuno uračunljiv, potpuno svestan težine dela koje čini - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Zahvaljujući ovom nalazu veštaka, Mika Aleksić neće moći da se izvlači na psihičke poremećaje i da tako izbegne zatvorsku kaznu ukoliko se dokaže da je činio dela za koja su ga devet mladih glumica optužile.

Inače, danas će u Višem javnom tužilaštvu biti i saslušanja dva dodatna svedoka oštećenih devojaka, nakon čega se očekuje od tužilaštva da podigne optužnicu. Reč je o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović.

- Oni bi svakako mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj - kazao je ranije izvor "Blica".

Kako je "Blic" pisao, psihološkom veštačenju bilo je podvrgnuto svih devet devojaka, žrtava Miroslava Mike Aleksića. Rezultati veštačenja ukazali su da su devojke govorile istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao.

Kako je ispričao punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor, žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta". Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećaja, mitomanije, fantastike....

Aleksić se tereti da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Samozvanom profesoru glume na teret se stavlja ukupno 19 krivičnih dela: polno uznemiravanje - 11 i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnoj osobi, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Glumica Milena Radulović je početkom godine u ispovesti za "Blic" ispričala kroz kakve je užase prolazila dok je bila u školi Mike Aleksića. Ona je tada rekla da ju je nastavnik glume prvi put silovao kada je bila maloletna, a da se to ponavljalo i kasnije.

Posle Milene, strašno iskustvo kroz koje je prošla "Blicu" je ispričala i glumica Iva Ilinčić.

U pritvoru do maja

Viši sud u Beogradu produžio je Miroslavu Miki Aleksiću prošle nedelje pritvor za još mesec dana. On se u pritvoru nalazi od hapšenja 11. januara.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.