Žene u crnom tvrde: Počuča je pokrenuo lavinu pretnji na Fejsu!
Foto: Zorana Jevtić

radomir pred sudom

Žene u crnom tvrde: Počuča je pokrenuo lavinu pretnji na Fejsu!

- Taj poziv na linč je uzrokovao lavinu pretnju, na Fejsbuku, putem mejla..- kazala je jedna od "Žena u crnom"
Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje nekadašnjem portparolu Protivterorističke jedinice MUP-a Radomiru Počuči optuženom za ugrožavanje sigurnosti članicama nevladine organizacije "Žena u crnom" čije su tri aktivistkinje ocenile da je Počučina izjava pokrenula lanac nasilja, mržnje i pretnji.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal vodi krivični postupak protiv Počuče, po optužnom predlogu zbog pretnji "Ženama u crnom" upućenih preko društvene mreže Fejsbuk.

- Posebno je zabrinjavajuće što je pretnja stigla od tadašnjeg službenika državnog organa i to onog organa koji je zadužen za bezbednost i sigurnost - rekla je koordinatorka "Žena u crnom" Staša Zajović tokom svedočenja.

Ona je navela da je od dana sporne Počučine objave na Fejsbuku imala osećaj da neka od pretnji može da bude i ispunjena.

foto: Fonet

Druga aktivistkinja te nevladine organizacije Violeta Đikanović u svedočenju je rekla da je otkako je u toj organizaciji 1993. godine bilo raznih napada, ali da nikada nije osetila toliki strah kao nakon Počučinog statusa.

- Taj poziv na linč je uzrokovao lavinu pretnju, na Fejsbuku, putem mejla..- kazala je Đikanović i dodala da je to bio prvi put da je policija obezbeđivala njihovu kancelariju.

Na Počučino pitanje da li ta organizacija želi svojim aktivnostima i akcijama da izazove reakcije, Đikanović je rekla da je cilj da se građani Srbije suoče sa onim što je rađeno u njihovo ime.

Počuča je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.