MARKOVA SMRT NIJE JEDINA TRAGEDIJA NA PRVI MAJ U SRBIJI: Još jedna užasna vest potresla je zemlju!
Marko Kostadinović, Foto: Privatna arhiva/Nebojša Mandić

jezivo

MARKOVA SMRT NIJE JEDINA TRAGEDIJA NA PRVI MAJ U SRBIJI: Još jedna užasna vest potresla je zemlju!

Posle višesatne potrage u koju su bili uključeni i ronioci Žandarmerije, njegovo telo je izvučeno na obalu

Objavljeno:

Prvomajski praznik kao dan koji sa bližnjima rado provodimo u prirodi mahom uz roštilj, piće, muziku i dobru zabavu posebno je drag među našim sugrađanima jer se vezuje za odmor i druženje. Ove godine on je poprimio nešto drugačiji oblik zbog mera koje su na snazi usled širenja korona virusa, pa su građani tako ostali u kućama. Iako se mislilo da će samim tim ovaj praznik proći bez tragedija, stravična smrt na Srebrnom jezeru sve nas je šokirala.

Marko Kostadinović (22) je u četvrtak, 30. aprila, sa devojkom i društvom otišao na Srebrno jezero. Planirali su da tamo proslave Prvi maj. Umesto slavlja, zadesila ih je tragedija, kada se čamac u kome je Marko bio sa drugovima M. A. (20) i M. N. (21) prevrnuo.

Marko je dan proveo sa prijateljima u vikendici na obali jezera, gde su navodno slavili i pili, a kada je pao mrak, uputili su se na drugu obalu. Čamac je počeo da propušta vodu i ubrzo se prevrnuo... Njegovi drugovi uspeli su da isplivaju, ali Marka je voda povukla na dno...

Posle višesatne potrage u koju su bili uključeni i ronioci Žandarmerije, njegovo telo je izvučeno na obalu a zatim i poslato na obdukciju kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Inače, njegovim prijateljima je odmah po prijavi Markovog nestanka urađen alko-test. U tom momentu jedan od njih je imao 0,8 promila alkohola u krvi, a drugi 1,1 promil.

U požaru u kolibi nastradala devojka

Da se vesela proslava prvomajskih praznika može za tren oka pretvoriti u tragediju, dokaz je i slučaj iz 2013. godine, koji Kraljevčani pamte zbog smrti dvadesetogodišnje Aleksandre Pantović.

Aleksandra je, naime, devojka koja je sa dvadesetak drugova i drugarica odlučila da praznik rada te 2013. proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva. I sve je bilo uobičajeno - roštilj, muzika, dobra zabava, piće, dok u kolibi nije izbio požar.

U trenutku kada je varnica izazvala vatrenu stihiju, društvo je bilo okupljeno oko roštilja u dvorištu, a jedino je ona spavala u drvenoj kućici, ni ne sluteći šta se zbiva. Vatra koja je izbila na plinskoj boci a potom se proširila na kante sa benzinom progutala je malu, drvenu vikendicu za čas, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da se spasi.

Prema izjavama datim u policiji, njeni prijatleji su čuli vrisak i dozivanje upomoć, ali su bili bespomoćni da bilo šta učine.

Grupa mladih ljudi nije imala nikakva iskustva sa merama obezbeđenja od požara. U pitanju je tzv. munjeviti požar koji se dogodi u nekoliko sekundi. Drvena brvnara izgorela je kao kutija šibica, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspeli ništa da učine kako bi spasili devojku.

Sukob dva prijatelja prerastao u pokušaj ubistva

I prošlogodišnji prvomajski uranak ostaće upamćen po krvavom obračunu dva bivša prijatelja, nakon kog je jedan završio na operacionom stolu a drugi u pritvoru.

Naime, u noći između utorka i srede, napadnut je harmonikaš i pevač Slobodan Betulić Betula (64) u jednom ugostiteljskom lokalu u selu Bumbarevo kod Knića. Na njega je nož potegao T. M. (66), njegov nekadašnji prijatelj, i zadao mi čak sedam ubodnih rana.

Svedoci brutalnog ubadanja ispričali su da su njih dvojica sedeli za istim stolom i normalno razgovarali, sve dok nije izbila svađa. T. M. je potom izašao iz kafane da bi se ubrzo vratio sa nožem u rukama. Nasrnuo je na muzičara i ubo ga u sto nekoliko puta.

Tuča, napad sekirom i ubadanje nožem

I prvomajski uranak 2015. godine ostaće upamćen po stravičnim incidentima koji su se dogodili jedan za drugim. Najpre su se dve grupe izletnika, mladića i devojaka, koji su Prvi maj odlučili da dočekaju na planini Cer, verbalno sukobile.

Ubrzo je izbila opšta tuča. Jedan od učesnika sukoba R. M. je sekirom naneo povrede mladiću koji je, nakon ukazivanja lekarske pomoći u Šapcu, upućen u Urgentni centar u Beogradu gde je ostao na lečenju.

Kako smo već pisali, R. M. je nakon ovog čina pobegao, ali ga je policija brzo pronašla i stavila mu lisice na ruke

Istog dana u Mačvanskoj ulici u Šapcu A. S. iz ovog grada usmrtila je Ljubinka S. u njegovoj kući. Kako smo tada saznali, žena je nakon kraće svađe više puta ubola čoveka oštrim predmetom usled čega je preminuo.

Smrt petnaestoro dece i na desetine odraslih

Verovatno najupečatljivi tragični događaj koji će Srbija pamtiti jeste smrt na desetine putnika i petnaestoro dece koji su se našli u autobusu koji je putovao ka Prištini 1999. godine, 18 kilometara daleko od tog grada, u Lužanama.

Bio je to trideset i deveti dan NATO bombardovanja koje je treslo Srbiju. Ispaljen je projektil koji je udario u sredinu autobusa i prelazio most na reci Lab. Od siline udarca autobus se prepolovilo a broj žrtava počeo je da se niže.

Različiti izvori navode različite brojeve žrtava, ali ono u čemu su složni jeste da je poginulo 15 dece. Među njima su i Marija (15) i njen brat Nikola Petrović (17), po kojima se danas zovu dve ulice u Gračanici.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.