OSTALA SAM INVALID, HOĆU ODŠTETU I DA VIDIM SNIMKE S KAMERA! Sestra žene koju je ubio Babićev vozač želi PRAVDU
Sestra žene koju je ubio Babićev vozač HOĆE PRAVDU, Foto: Printscreen/Twitter, Privatna arhiva

JASNA KAO DAN

OSTALA SAM INVALID, HOĆU ODŠTETU I DA VIDIM SNIMKE S KAMERA! Sestra žene koju je ubio Babićev vozač želi PRAVDU

Sestra pokojne Stanike, Mirjana Aleksić, zatražila je pred sudom da vidi originalni snimak nesreće

Objavljeno:

Da mogu da vratim vreme, voleo bih da taj 31. januar nije ni postojao. Iskreno mi je žao - rekao je pre nekoliko dana pred Osnovnim sudom u Nišu Zoran Babić, v. d. direktora "Koridora Srbije", gde je u sredu nastavljeno suđenje njegovom vozaču Dejanu S. (36) zbog izazivanja nesreće na naplatnoj rampi Doljevac. Tada je poginula Stanika Gligorijević (52), dok je pet osoba povređeno, a među njima je bio i Babić, preneli su mediji.

Babić, koji je pred sudom saslušan kao svedok, prvo je izjavio saučešće porodici Gligorijević. On je objasnio da je kobnog dana krenuo na službeni put u Kržince kod Vladičinog Hana autom "škoda superb", i dodao da je u trenutku nesreće spavao na zadnjem sedištu.

foto: Vladimir Šporčić

- Dejan me probudio u Ražnju da doručkujemo, a zatim smo nastavili put i ja sam opet zaspao. U jednom momentu sam po inerciji poleteo napred, jer nisam bio vezan. Osetio sam da Dejan naglo koči. Uhvatio sam se za sedište koje je puklo nakon čega sam preleteo preko sedišta i glavom udario u šoferšajbnu. Čuo sam Dejana kako me pita da li sam dobro, video sam da mogu da pomeram prste na rukama i nogama i pošto sam bio u nezgodnom položaju probao sam da se pomerim i tada sam osetio jak bol u nozi i u predelu butne kosti - objasnio je v. d. direktora "Koridora". - Tada je neko otvorio vrata, ali ne znam ko. To je poslednje čega se sećam jer sam izgubio svest. Osvestio sam se u kolima Hitne pomoći kada sam javio porodici šta se dogodilo.

On je rekao i da ostaje pri izjavi koju je ranije dao u Tužilaštvu da se ne seća kakve su bile vremenske prilike na rampi jer je spavao, kao i da ne zna kojom je brzinom njegov vozač vozio.

- Znam samo da je Dejan smirena osoba, ne pije alkohol i kada je umoran pravi pauzu, tako da zaista ne znam šta se dogodilo toga dana - istakao je Babić.

Osim njega, o nesreći su svedočili i Srđan i Mirjana Aleksić, zet i sestra stradale žene koji su bili sa njom u autu. Oni su opisali da se toga jutra sve odigralo u deliću sekunde, da se odmah posle nezgode napravila gužva, ali da maglu i loše vremenski prilike nisu uočili.

Sestra pokojne Stanike, Mirjana Aleksić, zatražila je pred sudom da vidi originalni snimak nesreće, kao i pravdu i istinu za smrt njene sestre, ali i povrede koje je tom prilikom zadobila i od kojih se i danas oporavlja.

- Hoću da vidim originalni i potpuni snimak, a ne onaj u kojem nedostaju dva minuta, kao ni one montirane i lažne na "Jutjubu".

- Tražim i doživotno izdržavanje od čoveka koji nas je udario, jer sam zbog njega ostala invalid. Ne mogu da radim, ostala sam bez posla posle 30 godina, zar da sada ostanem na ulici? - pitala se ona.

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.