TUŽIO BIH LEKARE KOJI SU PUSTILI DA MOJA MARINA UMRE, ALI NEMAM PARA: Draganove reči nakon tragedije KIDAJU DUŠU!
Kada je stigla na VMA , lekari su ustanovili da joj nema spasa!, Foto: Kurir / Privatna arhiva

STRAVIČNO!

TUŽIO BIH LEKARE KOJI SU PUSTILI DA MOJA MARINA UMRE, ALI NEMAM PARA: Draganove reči nakon tragedije KIDAJU DUŠU!

Ova majka četvoro maloletne dece, među kojima je i beba od tek godinu dana, zbog jakih bolova u stomaku tri dana molila je Hitnu pomoć da je poseti, a kada su konačno došli i odveli je na VMA, doktori su utvrdili da joj nema spasa, o čemu je Kurir juče pisao

Objavljeno:

Ogorčen sam na Hitnu pomoć i lekare sa VMA koji su dozvolili da moja Marina u mukama danima čeka na pregled, nakon čega je i umrla, ali ne mogu da ih tužim za nesavesno postupanje jer nemam para, poručuje za Kurir Dragan Ilić, suprug preminule Marine Jovičić Ilić (38) iz Beograda.

Ova majka četvoro maloletne dece, među kojima je i beba od tek godinu dana, zbog jakih bolova u stomaku tri dana molila je Hitnu pomoć da je poseti, a kada su konačno došli i odveli je na VMA, doktori su utvrdili da joj nema spasa, o čemu je Kurir juče pisao.

Marinina porodica je navela i da je po dolasku na VMA 23. januara, iako je bila već u bunilu od bolova u stomaku, ostavljena da čeka ispred ordinacije od šest sati uveče do četiri ujutru, da bi onda lekari su utvrdili da su joj unutrašnji organi puni vode, da otkazuju jetra, slezina i bubrezi. Marina je umrla u noći između 26. i 27. januara.

- Sa platom od 42.000 dinara jedva uspevam da prehranim svoje četvoro dece, od toga nema novca za advokate i sudove, ali želim makar pričom o tome šta se Marini desilo da apelujem na državu i lekare da obrate više pažnje na ljude koji ih mole za pomoć da se ne bi ponovila tragedija kao sa mojom Marinom - poručuje Dragan, radnik "Beograd puta".

On dodaje da je obdukcija Marininog tela završena, ali da još nije dobio izveštaj o uzroku njene smrti. Iz Vojnomedicinske akademije našem listu je prethodno potvrđeno da je u toku redovan postupak unutrašnje kontrole kvaliteta rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju Marine Jovičić Ilić, kao i da će ishod te kontrole biti saopšten porodici preminule.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.