MISTERIJA BROJA 064123***: Kome je Jelena nekoliko minuta pred smrt poslala poslednji SMS? DA LI OVO OTKRIVA UBICU?
Kome je Jelena slala poslednju poruku pre smrti, Foto: Facebook

bliži se istina?!

MISTERIJA BROJA 064123***: Kome je Jelena nekoliko minuta pred smrt poslala poslednji SMS? DA LI OVO OTKRIVA UBICU?

Uvid u spise suda kojima se nalaže dopuna istrage protiv Marjanovića. Pevačica na nasipu razmenjivala poruke sa vlasnikom broja 064 123****

Objavljeno: 11:53h

Krivično veće Višeg suda u Beogradu naložilo je Višem javnom tužilaštvu da u naredbi za dopunu istrage protiv okrivljenog Zorana Marjanovića utvrdi ko je vlasnik broja telefona 064 123**** (ceo broj poznat redakciji). Sa vlasnikom tog broja Jelena Marjanović je na nasipu razmenila više SMS poruka, neposredno pre ubistva! Poslednja poruka je bila u 16:43:27.

Ovo se između ostalog nalazi u spisima suda u koje su "Novosti" imale uvid. U njima stoji i da je tog 2. aprila 2016. godine Jelena Marjanović sa misterioznom osobom "ostvarila komunikaciju u vidu više SMS poruka". Jelena je koristila mobilni telefon sa brojem 064 1407 - 400 i ona je ta koja je poslala poruke na broj 064 123....

Jelena Marjanović je pred smrt salala poruke nepoznatoj osobi?
Jelena Marjanović je pred smrt salala poruke nepoznatoj osobi? foto: Dragan Kadić

- Bazne stanice su u vreme veštačenja mobilne komunikacije na nasipu promenile konfiguraciju u odnosu na onu od 2. aprila kada je Jelena nestala - kaže advokat Aleksandar Zarić. - Veštak je veštačio godinu i nešto posle tog događaja. Išao je na nasip i zvao ljude iz MTS-a, a nikog od nas koji učestvujemo u krivičnom postupku. To je protivno zakonu. Takođe, sada će morati da se ispitaju svi koji su bili na nasipu u to vreme, odnosno oni čiji je mobilni signal registrovan.

Pored toga u dopuni istrage, po naredbi suda, tužilaštvo će morati da ispita i malu Janu, Zoranovu i Jeleninu ćerku, koja je tog kritičnog popodneva bila sa njima na nasipu.

- Traži se da se ona ispita u svojstvu svedoka, vezano za njena opažanja 2. aprila 2016. u pogledu boravka na nasipu sa majkom i ocem - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - To su tražili i branioci Zorana Marjanovića, ali je tužilaštvo taj zahtev odbilo, iako je mala Jana dva puta davala izjavu u policiji u prisustvu nadležnih službi.

Ćerka pokojne Jelene i osumnjičenog Zorana, biće ispitana u prisustvu psihologa i psihijatra
Ćerka pokojne Jelene i osumnjičenog Zorana, biće ispitana u prisustvu psihologa i psihijatra foto: Dragan Kadić

Više javno tužilaštvo moraće od policije da zatraži i dobije i izveštaje koji su načinjeni na osnovu naredbi sudije za prethodni postupak. Reč je o dokumentima nastalim od 4. aprila do 10. maja 2016. godine.

Naredba KV veća Višeg suda odnosi se na desetak izveštaja, koji iz nekih razloga nisu dostavljeni tužilaštvu, ali ni odbrani optuženog Zorana Marjanovića. Njegovi advokati sumnjaju da se iz tih dokumenata može dokazati da Zoran nije počinio zločin.

U svojim odgovorima na optužnicu, četiri Marjanovićeva advokata navela su, pored ostalog, da istrazi nisu dostupni snimci sa desne kamere na kući porodice Jahovića. Taj snimak je korišćen tokom prostorno-vremenskog veštačenja događaja od 2. aprila 2016. godine, kada je prijavljen nestanak pevačice.

Sud smatra da će pribavljanjem ovih dokumenata bolje biti razjašnjeno šta se dogodilo tog popodneva na borčanskom nasipu Crvenka, kada je Jelena Marjanović nestala. Njeno telo pronađeno je sutradan u kanalu nasipa. Ubijena je sa najmanje devet udaraca u potiljak. Za njenu smrt optužen je suprug Zoran, ali sud traži nove dokaze kako bi se opravdalo postajanje osnovane sumnje da je on počinio zločin.

VIDEO-ZAPISI

Prema rečima advokatskog tima, postoji nekoliko video-snimaka koji su zabeležili događaje na nasipu u vreme kada se zločin, prema navodima iz optužnice, odigrao.

- Na levoj kameri na kući Jahovića, koja je najbliža mestu zločina, vide se Zoran i mala Jana kako trče - navodi advokat Zarić. - Snimljen je i biciklista, ali i automobil, koji idu nasipom. Sa desne kamere, koja pokriva samo mesto gde je Jelena napadnuta, snimak ima policija, ali nije dat i odbrani.

SUD UVAŽIO ODBRANU

Advokati Zorana Marjanovića, Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić izneli su niz primedaba na optužnicu protiv svog klijenta.

Pravni tim Zorana Marjanovića, smtra da će on biti pušten nakon svedočenja njegove i Jelenine ćerke
Pravni tim Zorana Marjanovića, smtra da će on biti pušten nakon svedočenja njegove i Jelenine ćerke foto: Espreso.co.rs

- Zoran Marjanović nije počinio delo koje mu se stavlja na teret - kaže advokat Stefan Jokić. - U optužnici nema potvrde ni za osnovanu a kamoli za opravdanu sumnju da je ubio svoju suprugu. Tužilac umesto da daje odgovore, postavlja pitanja. To je pravni nonses. Zna se i kako mala Jana može da bude ispitana. Postoji institut posebno osetljivog svedoka. Razgovor sa njom obaviće psiholozi i neuropsihijatri.

Jokić naglašava da je pre dve godine, tada petogodišnja devojčica, ispitana u pretkrivičnom postupku i da nije jasno zašto je tužilaštvo odbilo njegov predlog da se sa njom ponovo razgovara tokom istrage.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.