DEČAK (5) SE UDAVIO U RECI! Drama u Arilju, ceo grad tragao za detetom
Foto: Pixabay

stravično

DEČAK (5) SE UDAVIO U RECI! Drama u Arilju, ceo grad tragao za detetom

Tragedija u Arilju

Objavljeno: 15:53h

Petogodišnji dečak B.K. iz ariljskog naselja Rigošte, koji je nestao danas u reci Rzav u centru ovog grada, pronađen je četiri kilometra od mesta gde je upao u vodu.

Vatrogasci su pokušali da reanimiraju dečaka, ali je u 14.25 časova potvrđena smrt.

Na mestu gde je pronađen dečak zavladao je muk, vatrogasci su se nadali da će uspeti da spasu mališana, ali nažalost nisu uspeli.

U potrazi su učestvovale vatrogasno-spasilačke ekipe iz Užica, Arilja i Požege, koje su tragale za nestalim dečakom više od sat vremena.

Dete je bilo u šetnji sa godinu dana starijim bratom Viktorom i ujakom, igralo se pored reke, i prema rečima prolaznika potrčalo ka reci i zagazilo u istu.

U sekundi ga je voda povukla, i našao se usred reke koja je u ovom delu brza. Ujak i brat su odmah potrčali za dečakom, ali nažalost nisu uspeli da mu pomognu.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić potvrdio je za Glas Zapadne Srbije da je konstatovana smrt dečaka u 14:25 sati.

"Oko 12 časova smo dobili dojavu od PS Arilje da je dete upalo u vodu po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka gde je pokušana reanimacija", rekao je Cicvarić.

Kako navodi Mirković Predrag, očevidac spasavanja, koji je zajedno sa vatrogascima uočio telo deteta u granju nedaleko od mosta, dete je izbacilo vodu iz usta i odmah je početo sa reanimacijom.

Bonus video:

ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

(Espreso.co.rs / Kurir / Glas Zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.