ZORANU PRODUŽENA KAZNA ZBOG OVIH DOKAZA! Evo koja je najnovija odluka koja čeka Marjanovića!
Zoran i Jelena Marjanović, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

detalji ubistva

ZORANU PRODUŽENA KAZNA ZBOG OVIH DOKAZA! Evo koja je najnovija odluka koja čeka Marjanovića!

On se u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu nalazi od 15. septembra 2017. godine zbog sumnje da je svoju ženu

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu produžiće danas Zoranu Marjanoviću pritvor do 10. aprila, te će on drugu godišnjicu ubistva svoje supruge za koje on osumnjičen, dočekati u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, saznaje "Blic".

Zoranu Marjanoviću 10. marta ističe pritvor od šest meseci od trenutka kada je uhapšen, te u vezi sa tim Više javno tužilaštvo predložilo je sudu produženje pritvora Marjanoviću. Kako "Blic" saznaje, predlog je usvojen, a Marjanović će sa sigurnošću, još minimalno mesec dana biti u pritvoru.

On se u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu nalazi od 15. septembra 2017. godine zbog sumnje da je svoju ženu, pevačicu iz Borče Jelenu Krsmanović u aprilu 2016. ubio u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Takođe, Marjanović će u pritvoru dočekati i potvrdu optužnice koja je početkom febrauara ove godine podignuta protiv njega.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanović foto: Privatna arhiva

Iako je Marjanović od samog pokretanja istrage koja se vodila kako bi se dokazala njegova krivica u monstruoznom ubistvu njegove žene, konstantno tvrdio da je on nije ubio, nalazi veštaka, biološki tragovi, ali i svedočenja raznih svedoka, ukazali su na njegovu umešanost u ovaj zločin.

Kako je "Blic" pisao, blato na pantalonama, krv u "mercedesu", telefon na mestu zločina tri su najjača dokaza protiv Zorana Marjanovića u optužnici napisanoj na više od 30 strana u koju je "Blic" imao uvid.

Veštačenja koja su izvedena tokom istrage ubistva Jelene Krsmanović dovela su do krucijalnih dokaza koji terete Zorana Marjanovića. Najveći od tih dokaza je blato na Zoranovim pantalonama koje odgovara blatu iz kanala u kojem je pevačica pronađena mrtva 2. aprila 2016. godine.

Kako stoji u optužnici koja je podignuta protiv njega, veštačenje blata obavio je Nacionalni kriminalistički tehnički centar 4. septembra 2017. samo 10 dana pre nego što će Zoran biti uhapšen.

"Prema nalazu i mišljenju NKTC proizilazi da sporni uzorci: trag zemlje sa desne nogavice Zorana Marjanovića visine 10,5 cm, trag zemlje sa desne nogavice visine 19 cm Zorana Marjanovića, trag zemlje sa leve nogavice visine 25,5 cm pantalona Zorana Marjanovića i uzorci zemlje iz kanala u blizini mesta gde je pronađeno telo oštećene imaju isti molekularni sastav", piše u optužnici.

Struktura blata menja se na svakih nekoliko metara; te je blato koje je pronađeno na pevačicinoj kosi i blato sa Zoranovih pantalona istog sastava. To znači da je takva struktura blata samo tu na mestu zločina i nigde drugde na nasipu.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović foto: Dragan Kadić

Pored blata, dokaz koji ukazuje na to da je Zoran počinilac ovog monstruoznog krivičnog dela jeste pevačicina krv na zadnjem sedištu Marjanovićevog „mercedesa“.

- DNK izolovan s naslona zadnjeg sedišta putničkog vozila marke "mercedes" pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi - ukazuje tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Da je počinilac ovog ubistva koje je potreslo Srbiju upravo Zoran Marjanović, kako pojašnjava tužilac, ukazuje njegova međusobna povezanost s dokazima.

Čeka se optužnica

Kako za "Blic" priča izvor blizak slučaju koji se vodi protiv Zorana Marjanovića, gotovo je izvesno da će Viši sud potvrditi optužnicu koje je Tužilaštvo podiglo protiv njega.

- Pitanje je dana kada će ona biti potvrđena i kada će suđenje u ovom slučaju biti zakazano. Ako sve bude teklo kao do sada, suđenje možemo očekivati već na proleće - priča naš sagovornik i dodaje da će potvrdom optužnice Marjanoviću pritvor momentalno biti produžen za još dva meseca.

Zoran isključio mobilni telefon

Jedan od dokaza je i veštačenje mobilnih telefona pokojne pevačice Zorana Marjanovića, ali i njegovih članova porodice. Na osnovu tog veštačenja, kako stoji u optužnici, Zoran je svesno isključio telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04 na mestu gde je bazna stanica locirala pevačicin telefon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.