ISPOVEST BAKE ČIJI JE UNUK POGINUO NA SANKANJU: Moj Jovan je nastradao PRED KUĆNIM PRAGOM, na početku svog života!
Ilustracija, Foto: Profimedia/Ilustracija

UŽASNA TRAGEDIJA

ISPOVEST BAKE ČIJI JE UNUK POGINUO NA SANKANJU: Moj Jovan je nastradao PRED KUĆNIM PRAGOM, na početku svog života!

Jovan Savić nastradao je u četvrtak u Nišu, na sankanju, kada je na njega i njegovu drugaricu naleteo automobil „ford mondeo“, koji je vozio Ivica Đ

Objavljeno:

- Došao je iz škole. Ostavio knjige, prezalogajio nešto na brzinu i ovoga puta je uspeo da mi se iskrade i ode na sankanje. Deset minuta kasnije javili su nam da je nastradao. Nastradao je tu, baš pred kućnim pragom, na početku svog života - tim rečima za Alo! počinje ispovest Javorka Savić, baka nastradalog Jovana (7).

Jovan Savić nastradao je u četvrtak u Nišu, na sankanju, kada je na njega i njegovu drugaricu naleteo automobil „ford mondeo“, koji je vozio Ivica Đ. (39). Pukom srećom, Jovanova drugarica je izbegla tragičnu sudbinu.

Nesrećna baka je juče, brišući suze i jecajući, rekla da je cela porodica u šoku i da su svi pod sedativima.

- Moj Jovan je nastradao na početku svog života, i to ispred kuće. Ne što je moj unuk, ali znate li vi kakvo je on pametno dete bio. Pesmicu je bilo dovoljno samo jednom da pročita i odmah ju je znao napamet. Strane jezike je pričao kao iz rukava, a tek što je voleo matematiku. Nadali smo se da će postati neko i nešto, ali mog Jovana više nema. Verujte mi, ne znamo nikakve detalje, niko nam ništa ne govori o tome kako je došlo do toga da mališan pogine na kućnom pragu - jecajući priča Javorka.

Prema njenim rečima, ona je čuvala unuka pošto njen sin Dalibor, Jovanov otac, radi, ali se sudbina poigrala s njima da se mališan iskrade na sankanje dok je njegov otac bio kod kuće.

- Unazad dva dana Jovanu nisam davala da izađe na sankanje dok ne dođu njegovi roditelji. Međutim, u četvrtak ga je iz škole, po običaju, doveo moj suprug, a njegov deda Novica. Nosio mu je knjige i veselo su čavrljali. Jovan se presvukao, nešto malo pojeo i odjednom nestao. Deset minuta kasnije javili su da ga više nema. Sišla sam dole i videla nekog muškarca i ženu koji sede u automobilu. Ništa nisu rekli, a ni danas se nisu javili da probaju da objasne šta se dogodilo. Neko priča da je taj išao ovim putem zato što mu automobil nije registrovan, drugi nešto drugo, a ja ne znam šta se dogodilo. Od tad smo pod sedativima. Njegova majka ne prestaje da plače, dok se Novica i Dalibor kriju. Kriju se kako se ne bi videlo da im je teško i da su pustili mušku suzu - priča baka Javorka.

Ona odaje da Jovanova majka ne može da se povrati od šoka i da je neko od rođaka stalno uz nju.

- Snaji je mnogo loše. Nije mogla da sa Novicom i Daliborom upravo sad ode da bi preuzeli Jovanovo telo. Bukvalno čekamo svakog trenutka da stignu i da nam donesu naše čeljade. Kako smo znali, organizovali smo se za sahranu. Danas u 13 sati u kuću će doći pop da održi opelo, a potom ćemo iz kuće Jovana otpratiti do njegove večne kuće - ridajući je ispričala njegova baka Javorka.

Jovan Savić poginuo je u četvrtak oko 12.30 dok se sankao ispred svoje kuće na Radinskom putu u Nišu, kada je podleteo pod auto koji je prolazio poprečnim putem. Na sankama je bio sa drugaricom, ali je ona, pukom srećom, preživela, jer je zbog brzine nekoliko sekundi pre tragedije pala sa sanki, koje su podletele pod automobil. Devojčicine sanke su potpuno uništene.

Komšije su odmah obavestile Hitnu pomoć, policiju i Jovanovog oca.

- Jovanov otac Dalibor u početku je mislio da mu je sin povređen, a onda je ugledao njegovo beživotno telo.

Dok je trajao policijski uviđaj, Ivica Đ. i njegova supruga su sve vreme bili u automobilu i ni sa kim nisu komunicirali, sem s policajcima, kada su oni od njih zahtevali da daju izjave.

Bonus video Aleksandar je za 365 dana pročitao 300 knjiga

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.