PRAVILI MU GROB U SANDUČETU, A KOMŠINICU BACILI SA SPRATA: Horor u zgradi u kojoj je Saško Bogeski ubio provalnika NE PRESTAJE (FOTO)
Bivše komšije Saška Bogeskog tvrde da je on sa porodicom morao da napusti Žarkovo, Foto: Filip Plavčić / Facebook

slučaj ubistva provalnika

PRAVILI MU GROB U SANDUČETU, A KOMŠINICU BACILI SA SPRATA: Horor u zgradi u kojoj je Saško Bogeski ubio provalnika NE PRESTAJE (FOTO)

- Saško i njegova porodica su morali da pobegnu iz Žarkova - tvrde bivše komšije

Objavljeno: 20:17h
Milica Božinović

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.

Bogeski je oslobođen optužbi da je počinio teško ubistvo, a sud je podržao stanovište da je Bogeski delovao u nužnoj obrani. Nakon skoro pet godina, Saša Bogeski je slobodan čovek!

Ekipa našeg portala posetila je zgradu u kojoj je Bogeski živeo sa porodicom pre, i malo nakon nemilog događaja, čiji je epilog stigao nakon pet godina mukotrpne borbe i mnoštva sudskih procesa.

Stan u kome je Bogeski živeo pre incidenta
Stan u kome je Bogeski živeo pre incidenta foto: Filip Plavčić

Saša Bogeski i njegova porodica više ne žive u beogradskom naselju Žarkovo, a prema rečima komšija, bili su prinuđeni da svoj dom napuste zbog konstantnih pritisaka i pretnji prijatelja preminulog Manića.

Prva komšinica familije Bogeski iz pređašnje zgrade u Žarkovu, ispričala je za naš portal, da su događaji koji su prethodili krvavom incidentu u stanu broj 3. 2013. godine, slutili da će se tako nešto dogoditi. Takođe, naša sagovornica dodaje da problem s provalnicima i dalje postoji, te da su svi stanari koji žive u prizmelju ili na prvom spratu morali da stave rešetke na prozore.

Rešetke na prozorima
Rešetke na prozorima foto: Filip Plavčić

- Malo nakon te nesreće, Saša i njegova porodica su se odselili. U stanu je ostala samo njegova tašta. Skoro dve godine pre nego što je Saša usmrtio provalnika, koji mu je usred noći upao u stan, provale stanova u našoj zgradi su se dešavale svakodnevno. Jednu komšinicu je lopov čak bacio sa sprata. I dalje se skupljaju te grupice u ulazu, prijavljujemo ih stalno, ali džabe - objašnjava naša sagovornica.

Drugi komšija navodi da je i njegov stan opljačkan, kao i da je provalnik tada takođe uskočio kroz prozor. Za porodicu Bogeski imaju samo reči hvale i navode da su morali da "pobegnu".

Zgrada u kojoj je Bogeski živeo sa porodicom
Zgrada u kojoj je Bogeski živeo sa porodicom foto: Filip Plavčić

- Svakodnevno su im pretili. Ali, nije to bilo direktno, nemaju ti ljudi hrabrosti da stanu ispred vas i kažu šta imaju. Na zidu ispod prozora Sašinog stana, svako jutro pojavljivale su se nove pretnje. I sam sam nekoliko puta zaticao zemlju i cveće u njihovom sandučetu. Pravili su imitaciju groba u poštanskom sandučetu. Takođe su ga i polomili. Duž ulice su ostavljali preteće poruke, pominjali njegovu decu. U stvari, Saša nas je rešio bede, i tortura koju je on trpeo sve ove godine, nepravedna je u svakom smislu. Čovek je branio svoju porodicu. Hvala bogu da je oslobođen - kaže Saškov bivši komšija.

Polomljeno sanduče porodice Bogeski
Polomljeno sanduče porodice Bogeski foto: Filip Plavčić

Prema rečima naših sagovornika, Bogeski i njegova porodica imali su puno razloga da odu iz ovog naselja, povrh toga što se desilo. Ogroman pritisak vršio se na Bogeskog sa svih strana, tvrde naši sagovornici, te su pretnje i slični postupci nakon incidenta bili neizostavni.

Ipak, kako objašnjavaju, oni koji su Sašku pretili, verovatno nisu znali da se on posle nemilog događaja odselio, jer su se pretnje i pokušaju zastrašivanja nastavili i nakon što je s porodicom napustio taj stan.

Interfon u bivšoj zgradi Saška Bogeskog
Interfon u bivšoj zgradi Saška Bogeskog foto: Filip Plavčić

Stanari zgrade svoj kraj opisuju kao "divljački", a kako kažu, žive kao u "Alkatrazu". Rešetke na svim prozorima i teresama, nisu postavili iz predostrožnosti, već nužde. Skoro svaki stan u Zmajevačkoj ulici 26 u Žarkovu, bio je na meti provalnika i grupica mladića koji se okupljaju u ulazu zgrade.

Molbe stanara
Molbe stanara foto: Filip Plavčić

Podsetimo, do tragedije je došlo kada je pokojni Vladimir Manić, koji je od ranije bio poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo nasrnuo na Saška šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem, a nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo.

Na teret mu je tada stavljeno da je izvršio ubistvo za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, ali su građani Srbije organizovali potpisivanje peticije za njegovo puštanje na slobodu i pritvor mu je ukinut mesec dana kasnije.

BONUS VIDEO:

SAŠKO BOGESKI OSLOBOĐEN ZA UBISTVO PROVALNIKA U ŽARKOVU! PO IZLASKU IZ SUDNICE PORUČIO: Nikome ne bih poželeo ono kroz šta sam prolazio 5 godina!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.