DA LI JE OVO DOKAZ KOJI OSLOBAĐA ZORANA? Ovaj detalj  pobija medijske natpise i ON JE GLAVNI ADUT NJEGOVE ODBRANE!
Foto: Dragan Kadić

preokret!

DA LI JE OVO DOKAZ KOJI OSLOBAĐA ZORANA? Ovaj detalj pobija medijske natpise i ON JE GLAVNI ADUT NJEGOVE ODBRANE!

Advokati odbrane i dalje pokušavaju da dođu do snimka nadzorne kamere kuće porodice Jahović u Crvenki, koja pokriva deo nasipa

Objavljeno: 15:02h

Iz policijskih i tužilačkih spisa vidi se da je prvi poziv policiji Zoran Marjanović uputio u 17.30, a u narednih pola sata zabeležena su još tri njegova poziva policiji koja su trajala po četiri minuta. U prvom razgovoru, policajka ga pita gde je Crvenka, pa joj Marjanović objašnjava, gde je, šta se dogodilo, da je Jelena trčala i da je nema, kao i da joj zvoni telefon. U drugom razgovoru, zabeleženo je da mu iz policije kažu: "Idite kući, ona je sigurno tamo."

Ovo tvrde advokati Zorana Marjanovića, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić, koji su imali uvid u spise. Prema njihovim rečima, ovi dokazi pobijaju medijske napise da je Zoran kasnio sa prijavom policiji.

- Tužilaštvo hoće da kaže da je Zoran za osam minuta uspeo da se odvoji od deteta i ubije Jelenu, s obzirom na to da je njegov poziv supruzi zabeležen u 17.04 - kaže Aleksandar Zarić. - On je u prvom pozivu policiji rekao da se Jelena ne javlja i pitao da li mogu da je lociraju preko baznih stanica.

U spisima iz istrage navodi se i da je kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović, otišla u policiju da prijavi Jelenin nestanak. Za to vreme, Zoran je bio na nasipu i tragao je za ženom. Međutim, policija je rekla da mora lično Zoran da prijavi nestanak i on je tada i otišao oko 20 časova.

Za to vreme, članovi porodice Marjanović pozivaju bolnice i dežurne službe, tragajući za Jelenom i pokušavajući da dobiju bilo kakvu informaciju o njoj.

- Policija u telefonskim pozivima sve vreme tera Zorana da ide kući jer ga supruga sigurno tamo čeka - izjavio je advokat Stefan Jokić.

Advokati odbrane i dalje pokušavaju da dođu do snimka nadzorne kamere kuće porodice Jahović u Crvenki, koja pokriva deo nasipa. Na njoj se, prema rečima Zoranovih branilaca, vidi kako Zoran trči od Crvenke ka Borči. Advokati sumnjaju da je snimak sklonjen, jer ne ide naruku policiji i tužilaštvu.

ODGOVOR NA OPTUŽNICU

PRE nedelju dana, Zoranu Marjanoviću je opet produžen pritvor zbog uznemirenja javnosti. U sredu, 14. februara, krivično vanpretresno veće Višeg suda utvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena i poslata je na odgovor okrivljenom i njegovim braniocima.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.