ZORAN JE POBESNEO KAD JOJ JE VIDEO TELEFON: Jelena je slala poruke nepoznatom muškarcu neposredno pre ubistva!
Zoran tvrdi kako je imao harmoničan brak, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

otkriven motiv

ZORAN JE POBESNEO KAD JOJ JE VIDEO TELEFON: Jelena je slala poruke nepoznatom muškarcu neposredno pre ubistva!

Pevačica „Granda“ Jelena Krsmanović Marjanović neposredno pre smrti poslala je SMS jednom muškarcu, što je usporilo njeno trčanje i praktično omogućilo njenom suprugu Zoranu, optuženom za ubistvo, da je sustigne i zada joj kobne udarce

Objavljeno: 15:05h

Prema navodima optužnice, kritičnog dana, 2. aprila 2016. godine, nakon što je bračni par Marjanović sa ćerkom Janom došao na nasip Crvenka, Jelena je otišla da džogira.

- U tom momentu, Zoran i Jana ostaju sami, a Zoran gasi mobilni telefon, ostavlja dete samo i kreće za Jelenom. Veštačenje njenog mobilnog telefona pokazalo je da je Jelenu u 16.41 pozvala kuma Vera, a njihov razgovor trajao je 35 sekundi. Posle tog razgovora, Jelena je poslala SMS izvesnom M. Š, a potom ju je pozvala i majka - iznosi izvor ono što navodno piše u optužnici.

Prema njegovim nezvaničnim saznanjima, Zoran je video da Jelena piše poruke i telefonira, pri čemu je usporila korak.

- Veštačenja mobilnih telefona i izjave svedoka govore o tome da je Zoran između 16.54 i 17.04 sustigao Jelenu. Pre toga je video da ona drži telefon u ruci i pretpostavka je da je počeo da je ispituje o tome kome šalje poruke, sa kim se dopisuje i sa kim razgovara - kaže izvor i dodaje da je Zoran bio upućen u svaki Jelenin korak i da joj je često uzimao telefon kako bi pregledao njene poruke i pozive.

Zoran je uhodio Jelenu
Zoran je uhodio Jelenu foto: Damir Dervišagić

- Još jedna pretpostavka je da su Zoran i Jelena kraće vreme razgovarali, nakon čega se ona okrenula kako bi nastavila trčanje - objašnjava on.

Zoran Marjanović je u svojim izjavama, kako istražnim organima, tako i medijima, isticao da je Jelenin i njegov odnos bio harmoničan.

- Nismo se svađali, lepo smo živeli i dogovarali se, a i radili smo zajedno - rekao je Zoran.

Govoreći o kritičnom danu, Marjanović je isticao da se nijednog trenutka nije odvajao od ćerke, niti da je silazio sa nasipa i prilazio kanalu.

Prema optužnici, Zoran je oštrim predmetom ubo Jelenu u lakat i vrat, a ona je počela da beži. Tada joj je ispao telefon, kao i jedna patika i gumica za kosu. Nesrećna žena je bežeći ušla u kanal, a Zoran joj je sa obale metalnim predmetom zadao osam smrtonosnih udaraca u glavu, od kojih je pala u kanal, licem okrenutim nadole i udisala je vodu.

Iz teksta optužnice, koja još nije potvrđena od strane Višeg suda, nazire se i mogući motiv zločina. Naime, iz iskaza brojnih svedoka proizlazi da je Jelena nameravala da napusti porodičnu kuću u Borči i da sa sobom povede i ćerku.

- Otkako su se venčali, Zoran i Jelena su živeli u njegovoj porodičnoj kući u Borči, i to u zajednici sa njegovim roditeljima i bratom. Jelena se žalila prijateljicama i rođacima da više ne može da podnese život u toj kući. Ona je želela da suprug, njihova ćerka i ona počnu da žive sami, ali se Zoran tome navodno protivio, pa je Jelena nagovestila da će otići bez njega - priča izvor.

Sva ova saznanja, prema rečima izvora, ukazivala su na mogućnost da je Zoran, kada je video da njegova supruga razmenjuje poruke misleći da je on ne vidi, pomislio da ona kuje plan da ode iz njihovog doma.

- Od samog početka istrage, inspektori su sumnjali da je okidač za ubistvo bilo to što je Zoran hteo da spreči Jelenin odlazak. Više od toga, želeo je da spreči da ona povede ćerku. Međutim, on nikada u svojim izjavama nije pominjao Jeleninu želju da ode iz kuće, a pitanje je i da li bi Jelena zaista otišla, pa je sve ostalo na nivou policijske pretpostavke - kaže izvor.

Ostalo je i nejasno i čija su tri biološka traga koji su izolovani iz DNK nađenom na Jeleninom telu. Nesporno je da je reč o muškarcima, ali nedostaju dva dokaza da bi se sa 90 odsto sigurnosti moglo utvrditi kome pripadaju.

Zanimljivo je da su obducenti na Jeleninom telu uočili da su joj nokti na prstima ruku kratki, ravnomerno podsečeni i neravnomerno prekriveni iskrzanim crvenim lakom, za razliku od stopala, gde je crveni lak najvećim delom ostao na noktima.

Osim odeće, nokti odsečeni sa Jeleninih ruku predati su policiji kao neki od ključnih dokaza.

Autopsija je utvrdila da je Jelena, osim na potiljku, imala rane na nadlaktici i nagnječenje na ramenu, što ukazuje na odbrambene povrede, kako bi sačuvala glavu od udaraca. Takođe je dobila udarce po nogama i tešku povredu iznad levog članka. Ipak, Jelena je najviše rana imala na glavi, utvrđeno je obdukcijom.

- U potiljačnom predelu, obostrano cela površina tkiva poglavine na kojoj se nalaze rane potpuno je odlubljena od krova lobanje, koji je u tom predelu višestruko prelomljen - zaključili su patolozi.

Smrtonosni udarac zadobila je kada je bačena u kanal, a u prilog tome govori to da je u pevačicinom desnom plućnom krilu nađen deo mrke grančice, dužine oko 25 milimetara. U oba plućna krila nađen je mulj.

- Na osnovu svih nalaza, zaključuje se da je smrt nastupila usled oštećenja važnih moždanih centara. Jelena je bila živa kada je bačena u vodu - navodi izvor.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.