GLEDAJ NJIHOVA LICA, SRBIJO: Gordana i Borka su za samo 24 sata ZAKLANE KOD KRUŠEVCA!
Gordana Živković (60) i Borka Stanojević-Jakovljević (56), Foto: S. Babović

užas!

GLEDAJ NJIHOVA LICA, SRBIJO: Gordana i Borka su za samo 24 sata ZAKLANE KOD KRUŠEVCA!

Kruševljanke Gordana Živković (60) i Borka Stanojević-Jakovljević (56),nisu preživele nasilje u porodici: obe su ubijene nožem za manje od 24 sata..

Objavljeno: 15:06h

Kruševljanke Gordana Živković (60) i Borka Stanojević-Jakovljević (56) nisu preživele nasilje u porodici: obe su ubijene nožem za manje od 24 sata na teritoriji grada, gde je, inače, prema nezvaničnim saznanjima, samo u toku 2017.godine prijavljeno čak 900, a u januaru - 120 slučajeva porodičnog nasilja.

Kako su “Novosti” pisale, nasilje se redovno odigravalo u kući Borke Stanojević-Jakovljević u selu Pepeljevac kod Kruševca, gde je pokojnica posle razvoda od supruga Dragana, živela pod istim krovom sa sinom Bojanom (37), psihijatrijskim bolesnikom.

- Pre četiri-pet godina se desilo da se baš posvađaju i Borka nam je lupala na vrata, tražila je pomoć, tad ju je napao pesnicom - prenosi za „Novosti“ komšija Milovan Maksimović. - I nisam stigao ni svetlo da upalim da vidim o čemu se radi, kad sam video da je već pobegla gore, kod drugog komšije, da traži tamo pomoć.

Bojanov rođeni brat, Danijel, koji živi sa ocem Draganom, u neverici je u utorak prepodne posmatrao mesto zločina u dvorištu, a u šoku je i Veroljub Miladinović, sin Gordane Živković koju je, takođe nožem, u stanu u naselju Bare u Kruševcu, gde su živeli pet godina i pred unukom, u ponedeljak uveče ubio dugogodišnji vanbračni partner Stojan Mijajlović (60).

- Sin me je pozvao oko 20 sati, mislim da sam došao za samo 20 minuta, jer živim, inače u Sušici – svedoči za „Novosti“ vidno potresen Veroljub Miladinović, Gordanin sin.- Tragedija je velika, ne znam šta da kažem. Ne znam šta se desilo, bila je neka rasprava. Oko čega, samo oni znaju...

Stojanov sin Ivan Mijajlović (38) ubijen je prošlog jula u selu Sušica naočigled više od 10 meštana sela. Njega je pucnjem iz lovačke puške usmrtio Čedomir Smiljković (71), koji je tom prilikom ranio i Ivanovog brata od tetke Bojana Miletića(39). Za manje od mesec i po dana, u Kruševcu su se odigrala tri ubistva. U Srbiji je u 2017. godini 29 žena ubijeno u slučajevima porodičnog nasilja.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.