5 SPORNIH DOKAZA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Odbrana ima keca u rukavu, OVE SLABE TAČKE im idu na ruku da diskredituju OPTUŽNICU!
Zoran je glavni osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović, Foto: Dragan Kadić

biće napeto

5 SPORNIH DOKAZA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Odbrana ima keca u rukavu, OVE SLABE TAČKE im idu na ruku da diskredituju OPTUŽNICU!

Veliko je pitanje da li su svi do sada prikupljeni podaci protiv osumnjičenog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović dovoljni da on bude osuđen pred sudom

Objavljeno: 21:59h

Ključni dokazi prikupljeni tokom istrage protiv Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, prema mišljenju Apelacionog suda, nisu dovoljno „kvalitetni“ da on ostane u pritvoru, a veliko je pitanje da li na osnovu njih Marjanović može da bude osuđen za brutalni zločin.

Sagovornik Kurira, koji je dobro upoznat sa svim dosad prikupljenim dokazima u ovom slučaju, kaže da je naročito interesantno to što na Jeleninom telu uopšte nisu pronađeni DNK tragovi njenog supruga, već drugog muškarca. Međutim, kako napominje, čak i da je ovog traga bilo, on ne bi bio dovoljan da Zoran bude osuđen, jer su živeli pod istim krovom.

- Iako se mnogo spekulisalo na temu DNK, istina je da na Jeleninom telu i garderobi nisu pronađeni Zoranovi tragovi. Na donjem delu njene trenerke i spoljnoj površini nokta pronađeni su biološki tragovi nepoznatog porekla koji pripadaju drugoj muškoj osobi, odnosno nisu Zoranovi. O čijem je DNK profilu reč, zasad nije poznato. S obzirom na to da su Jelena i Zoran živeli i spavali zajedno, ova činjenica je zaista neobična - kaže ovaj sagovornik i ne isključuje tezu po kojoj je onaj koji je eventualno brisao i uklanjao tragove sa tela žrtve nesmotreno ostavio svoj trag na njoj.

Zoran tvrdi da nema veze sa ubistvom supruge
Zoran tvrdi da nema veze sa ubistvom suprugefoto: Dragana Udovičić

U nastavku istrage u Višem tužilaštvu trebalo bi da bude saslušana Milica Marjanović, supruga Zoranovog rođenog brata Miloša. Podsetimo, kao jedinog svedoka nju je predložila odbrana i sud je prihvatio ovaj zahtev, ali datum još nije određen.

- Milica će biti prva osoba iz kuće koja će govoriti o odnosima u kući, ali i o noći potrage za Jelenom. Prethodno, njen suprug Miloš, kao i njegovi i Zoranovi roditelji, Zorica i Vladimir, iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne svedoče - pojašnjava izvor.

Ni dokazi koji su doveli do hapšenja Zorana Marjanovića 15. septembra prošle godine, odnosno blato na pantalonama i analiza baznih stanica, prema rečima našeg sagovornika, nisu neoborivi dokazi. Kako napominje, iz tog razloga i ne čudi što je Apelacioni sud prihvatio žalbe Zoranovih advokata Stefana Jokića i Aleksandra Zarića i ukinuo rešenje kojim mu je produžen pritvor. Ipak, sud je juče doneo novu odluku i Marjanoviću produžio pritvor do 10. marta.

- Zoran je na saslušanju negirao da je ubio suprugu i tvrdio da se nije, kako se to navodi u naredbi za sprovođenje istrage, kada je Jelena otišla da trči, odvajao od ćerke Jane. Devojčicu je policija više puta saslušavala, ali ona nije u svojim iskazima otkrila nešto što bi moglo da kompromituje njenog oca i zbog toga nije ni stavljena na spisak svedoka - objašnjava sagovornik iz istrage.

Ni ostali svedoci, prema njegovim rečima, nisu mogli da reše konkretne sumnje, jer niko od dosad saslušanih nije očevidac.

- Analiza i pregled mobilnih telefona pokazali su da su Jelena i Zoran u vreme, kada se, prema nalazu iz istrage, dogodio zločin, bili na nasipu. Međutim, činjenica je da ista bazna stanica pokriva kanal u Crvenki, u kom je pronađeno Jelenino telo, kao i nasip na kom Zoran tvrdi da je bio s Janom. Jak dokaz protiv Zorana nije ni blato na njegovim pantalonama koje je bilo predmet veštačenja, jer je blato identičnog sastava na tom terenu, a Zoran je i sam ispričao da se kretao po tom delu dok je trajala potraga za Jelenom - dodaje naš sagovornik.

U Više tužilaštvo, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, stigao je nalaz i mišljenje veštaka neuropsihijatra, u kom se navodi da je on uračunljiv i da ne pati od duševnih bolesti koje bi mogle da utiču na to da shvati značaj dela koja čini.

- Veštačenje je obavljeno u prostorijama Centralnog zatvora i veštak je nalaz i mišljenje dao na osnovu utiska koji je stekao o Zoranu tokom razgovora s njim o odnosima u porodici, odnosima sa suprugom, kao i emocijama koje je imao prema Jeleni, ali i kada je saznao da je ona mrtva. Na osnovu svega, zaključio je da je Zoran uračunljiv, odnosno da eventualno krivicu ne bi mogao da izbegne glumeći poremećenu osobu - objašnjava sagovornik Kurira. Doktor je, kako je rekao, zaključio i da je osumnjičeni inteligentna osoba koja je apsolutno sposobna da upravlja svojim postupcima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.