KOSOVSKA VLADA NEĆE DOPUSTITI SRBIJI DA SE UKLJUČI U ISTRAGU IVANOVIĆEVOG UBISTVA: Haradinaj podsetio da ni Euleks, ni UNMIK nemaju pravo da to učine!
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta

SKANDAL

KOSOVSKA VLADA NEĆE DOPUSTITI SRBIJI DA SE UKLJUČI U ISTRAGU IVANOVIĆEVOG UBISTVA: Haradinaj podsetio da ni Euleks, ni UNMIK nemaju pravo da to učine!

Jedine institucije koje mogu to da dopuste su institucije Kosova - rekao je Haradinaj

Objavljeno:

Kosovska vlada neće dopustiti srpskim državnim organima da učestvuju u istazi ubistva Olivera Ivanovića, a Ramuš Haradinaj, premijer Kosova, rekao je da Euleks i UNMIK nemaju prava da srpskim organima to dopuste.

- Istrage na Kosovu spadaju u jurisdikciju Kosova. Euleks i UNMIK nemaju prava da to dopuste. Jedine institucije koje mogu to da dopuste su institucije Kosova - rekao je Haradinaj, naglasivši da srpski organi nisu poslali Kosovu takav zahtev, prenosi kosovski portal Indeks onlajn.

Nebojša Stefanović ranije danas je izjavio kako su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde i Tužilaštvo za organizovani kriminal poslali Euleksu I UNMIK-u zahteve da se naši državni organi uključe u istragu ovog ubistva i da budu njen aktivan deo. On je rekao da nije tačno da te organizacije nisu dobile nikakav zahtev.

Međutim, iz Euleksa su upravo to tvrdili, i naglasili kako oni nemaju prava da srpskim organima daju takvo ovlašćenje.

- Euleks ne donosi odluke takve prirode. Lokalne vlasti odlučuju da li će Srbija biti deo istrage ubistva Olivera Ivanovića - piše u njihovom saopštenju.

Bešim Hoti, zamenik policije Kosova u severnoj Mitrovici rekao je da njegov tim policajaca vredno radi na istrazi ubistva i da se stalno pojavljuju nove informacije.

Hašim Tači, predsednik Kosova, ranije je u telefonskom razgovoru uverio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ubice Olivera Ivanovića biti privedene pravdi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Indeksonline.net )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.