U METROPOLU PAO AUSTRALIJSKI KRALJ ČELIKA: Poznati biznismen uhapšen zbog kokaina!
Hotel Metropol, Foto: Facebook printscreen

akcija srpske policije

U METROPOLU PAO AUSTRALIJSKI KRALJ ČELIKA: Poznati biznismen uhapšen zbog kokaina!

On se dovodi u vezu sa zaplenom tone i 280 kilograma kokaina u Sidneju

Objavljeno: 14:03h

U hapšenju u hotelu "Metropol" jedan od privedenih trojice državljanina Australije je Rohan Arnold, uspešan biznismen.

Arnoldova korporacija "ArnoldCo" obuhvata nekoliko privrednih grana: trgovinu čelikom, građevinske usluge, uvoz i izvoz, trgovinu mesom i stokom, Poslednji njegov mega-projekat odnosi se na izgradnju tržnice za prodaju žive stoke u gradu Mortlejku u australijskoj pokrajini Viktorija. Prema poslednjim vestima, izgradnja tržnice je pri kraju, piše "Blic".

Arnoldova karijera u oblasti čelika traje već 20 godina, ali su je pratile i afere. 2013. godine bio na sudu jer je, navodno, prekršio australijske zakone poslovnog prava kada je ugasio jednu od svojih kompanije, pritom ostavši dužan plate radnicima.

Pored Arnolda, u akciji policije uhapšen je i D. K. (1969), iz Australije, koji se dovodi u vezu sa zaplenom tone i 280 kilograma kokaina u Sidneju, kao i jedan Libanac zbog falsifikovanja dokumenata.

Kod njih je pronađeno 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i jedan pištolj.

Osumnjičenim australijskim državljanima određeno je zadržavanje, a libanskom državljaninu, koji je uhapšen tokom akcije, određeno je zadržavanje od 48 časova i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.