Majka upala na čas i ispitivala decu koja su od straha POVRAĆALA, a njen partner pretio učiteljici: Gnjido smrdljiva, pregaziću te na ulici!
Učiteljica je tek naknadno roditeljima prijavila incident, Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

užas u osnovnoj školi

Majka upala na čas i ispitivala decu koja su od straha POVRAĆALA, a njen partner pretio učiteljici: Gnjido smrdljiva, pregaziću te na ulici!

Nesvakidašnji događaj u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" čeka epilog od sredine decembra

Objavljeno:

Direktor OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" Milan Pušica potvrdio je da se incident dogodio 14. decembra, ali nije želeo da komentariše detalje do kojih su mediji došli zahvaljujući prijavi roditelja.

- U toku je istraga povodom svega što se dogodilo i roditelji će biti obavešteni o sankcijama kada postupak bude završen. O svemu je obavešteno i Ministarstvo prosvete, a očekujemo da će ovaj slučaj dobiti epilog polovinom februara. Škola je nadležna za izricanje sankcija svojim zaposlenima, ako se utvrdi njihova krivica, dok su za roditelje nadležni Centar za socijalni rad i policija - rekao je direktor OŠ "Kralj Aleksandar Prvi".

Kako se navodi u izjavi, predatoj policiji, a koju je potpisalo 16 od 20 roditelja učenika ovog odeljenja, I. S. je u četvrtak, 14. decembra, prekinula nastavu u odeljenju koje pohađa njena kćerka R. H. N. Navodno je bila u pratnji partnera, koji ju je čekao ispred učionice.

- U toku trajanja pretčasa, a kasnije i prvog i drugog časa, nastavu je najgrublje prekinula majka učenice R. H. N., I. S., nenajavljenim ulaskom - kažu potpisnici prijave.

Prema rečima jedne od potpisnica prijave, povod za upad na čas bila je svađa između dve devojčice. I. S. je navodno ušla u odeljenje da razgovara sa učiteljicom, ali je u razgovor uvukla i decu.

Deca su bila prestrašena
Deca su bila prestrašenafoto: Marina Lopičić/Ilustracija

Roditelji su u prijavi naveli:

- Počela je da ispituje decu o svojoj ćerki, a njihove izjave je snimala mobilnim telefonom. Pričala je povišenim tonom, udarala je ključevima o sto i dobacivala mališanima. Niko od đaka, osim njene kćerke, nije napustio učionicu dva časa.

Prema njihovim rečima, deca su bila uznemirena, plakala su i drhtala, a nekoliko njih je i povraćalo. Ostaje nejasno zašto učiteljica nije reagovala i pozvala obezbeđenje da izbaci I. S. iz učionice.

- Momenat kada je nastavnica napustila učionicu kako bi popila lek, bio je dodatno stresan po decu, ocenjuju potpisnici prijave i tvrde da su deca čula pretnje i ružne reči koje je partner I. S. uputio učiteljici: "Gnjido smrdljiva, pregaziću te na ulici."

Oni smatraju i iznose da je učiteljica, najverovatnije zbog straha, ceo slučaj prijavila roditeljima tek kad su deca došla kući. Dan posle incidenta, mališani koje je I. S. "ispitivala", razgovarali su sa školskim pedagogom i psihologom, a o ovoj nesvakidašnjoj situaciji su obaveštene i nadležne institucije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.