NOVI SVEDOK REŠAVA UBISTVO VEKA: Jelenina krv nađena u kombiju koji je viđen u dvorištu kuće Marjanovića!
Foto: Nebojša Mandić

klupko se odmotava

NOVI SVEDOK REŠAVA UBISTVO VEKA: Jelenina krv nađena u kombiju koji je viđen u dvorištu kuće Marjanovića!

Ubistvo popularne pevačice i dalje nije rešeno, a da li je ovo obrt koji će konačno otkriti pozadinu jezivog zločina?

Objavljeno: 10:05h

Izjava svedoka, koji je policiji ispričao da je Jelena Marjanović ubijena najverovatnije u belom kombiju, otvorila je mogućnost veštačenja vozila koje je u vlasništvu prijatelja osumnjičenog Zorana Marjanovića, saznaje „Alo!”.

- Ukoliko je Jelena ubijena u kombiju ili je mrtva u njega stavljena, krv nije mogla da se spere. Ostala je u udubljenjima ili na šrafovima unutar vozila. Zanimljivo je i to da DNK iz krvi može da se izdvoji i nakon sedam godina - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Kako je „Alo!” već pisao, svedok je pre nekoliko dana zvao policiju i rekao da zna detalje koji mogu da reše misteriozno ubistvo.

Inspektorima je otkrio da je video kombi svetle boje između kanala i glavnog puta u naselju Crvenka. Bio je izričit da je kombi video u noći između 1. i 2. aprila 2016. na kolskom putu koji vodi od kanala u kojem je nađeno Jelenino telo do glavne saobraćajnice u naselju Crvenka.

Identičan kombi je, prema rečima sagovornika, viđen i 1. aprila 2016. u dvorištu Marjanovića.

foto: Dragana Udovičić

U odbrani Zorana Marjanovića utvrđene su neke nelogičnosti. Jedna od njih povezuje se sa vremenom Jeleninog nestanka. Zoran je izjavio da je Jeca otišla na trčanje u 15.30, a da je oko 16.10 počeo da je traži. Obdukcijom je utvrđeno da je pevačica ubijena između 16.47 i 17.20, pa se postavlja pitanje kako Zoran nije ništa nije ni video ni čuo, kad je u to vreme, prema sopstvenim tvrdnjama, uveliko tražio Jelenu po nasipu. Majka Jelene Marjanović ponovo je u 16.50 pozvala ćerku, ali joj je poziv odbijen.

Zbunjujuće jeste i to što se u 17.20 neko javio na Jelenin telefon i ćutao 40 sekundi, kao i to što Marjanović nije čuo zvono na pevačicinom telefonu, iako je prolazio tim putem i navodno je pozivao.

- Očevidac zna tačan model i tablice kombija, ali je bio izričit da će to saopštiti ukoliko bude pozvan da svedoči. Osoba čiji se identitet drži u tajnosti samoinicijativno se javila policiji i izrazila spremnost da otkrije nove detalje. Svedok je rekao da zna ko je, navodno, video Jelenu u subotu, 2. aprila 2016, nekoliko sati pre nego što je prijavljen njen navodni nestanak. Svedok tvrdi da zna ko je izjavio da je pio kafu u subotu ujutru sa Jelenom i Zoranom u njihovoj porodičnoj kući u Borči. Naveo je samo da je reč o njihovom bliskom prijatelju, koji je često boravio kod njih. Ako se izuzmu članovi porodice Marjanović, prijatelj je, navodno, poslednji video Jelenu živu - otkriva naš sagovornik.

Inače, Zoranu Marjanoviću je Apelacioni sud produžio pritvor do marta sledeće godine.

PUCNJAVA NA SENJAKU KAO DA SMO U DEVEDESETIM: Muškarac (27) s debelim dosijeom likvidiran ispred kluba Nana!

Sumnja se da je Marjanović na svirep način lišio života svoju suprugu tako što je prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Kako „Alo!” saznaje, Marjanović se nalazi u ćeliji sa još dvojicom pritvorenika i nove cimere nije dobijao. Redovno ga posećuju advokati, brat i otac.

S druge strane, Centar za forenzička istraživanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu uputio je Višem tužilaštvu u Beogradu zahtev da ispita sedam ključnih dokaza koji vode do ubice pevačice Jelene Marjanović, a jedan od zahteva je da se sasluša I. A., vlasnik kombija koji je dan ranije i u noći nestanka njen prijatelj video u dvorištu kuće Marjanovića, kao i na nasipu u Crvenki.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.