"UZORAN" MLADIĆ UPAO NA ČAS I NAPAO DRUGA LETVOM: Neverovatno nasilje u niškoj gimnaziji
Foto: Stock Shutterstock

ispisan iz škole

"UZORAN" MLADIĆ UPAO NA ČAS I NAPAO DRUGA LETVOM: Neverovatno nasilje u niškoj gimnaziji

Škola sada ne može da ga kazni, a to ostaje nadležnima iz policije i tužilaštva

Objavljeno: 16:44h

Jedan od mladića koji je uleteo na čas i letvom napao učenika Gimnazije “9. maj“ u Nišu od jutros više ne pohađa Trgovinsku školu.

Kako je potvrdio direktor škole Sreten Marković, njega su ispisali roditelji.

Drugi napadač nije učenik Trgovinske škole još od prošle godine, kada se takođe ispisao, dodao je direktor.

Marković kaže da je sve u školi iznenadila vest o incidentu koji se dogodio u Gimnaziji "9. maj", jer je, prema njegovim rečima, njihov dojučerašnji učenik bio uzoran. Inače, Trgovinska škola je, ističe, juče radila u prepodnevnoj smeni, te je njihov učenik otišao u Gimnaziju van nastave. - Učenik koji je do danas bio kod nas je po našem subjektivnom mišljenju dobro dete i sve nas je začudilo što se to desilo jer za ove dve i po godine nije imao nijedan incident u našoj školi. Za ovog drugog koji se ispisao prošle godine, ne mogu to da kažem - rekao je Marković za "Južne vesti". On dodaje da su roditelji jutros došli u školu i ispisali đaka koji je bio učesnik nemilog događaja, jer smatraju da mu škola sada nije prioritet. S obzirom na to, dodaje, škola sada ne može da ga kazni, a to ostaje nadležnima iz policije i tužilaštva. - Sve nas je iznenadilo, a vidim da je i roditelje iznenadilo. Ali rekli su da žele da ga ispišu jer sada je škola na drugom mestu, prvo je da oni vrate svoje dete na pravi put - dodao je. Direktor Trgovinske škole dodaje i da je sazvan sastanak Tima za zaštitu učenika od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, te da su napravili plan “za pojačan vaspitni rad i individualni plan zaštite”. Podsetimo, incident se dogodio juče oko 18 sati u Gimnaziji “9. Maj”, kada su dvojica mladića upala na čas hemije i letvama napala jednog od đaka.

- Devojčica je sišla. Utrčao sam i video da se rvu - rekao je domar Dragiša Jovanović. Direktor Gimnazije Nebojša Lekić za O2 kaže da je šokiran jer važe za bolju i mirniju školu u kojoj ovakvih incidenata nije bilo. Dodaje da je dečak koji je napadnut primeren đak i da napadače nije poznavao. - Prošao je kao šteta samo zato što je sedeo pored vrata i podržao profesora, da zatvore zbog promaje - rekao je direktor. Dodao je da se planira angažovanje obezbeđenja jer video nadzor nije doboljan.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.