POBILI SU IH, PA MRTVE PRETRESALI! SKINULI SU IM PRSTENJE, UZELI ORUŽJE! Ovako je izgledao albanski napad na karaulu Košare! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Foleja Shqipes

monstruozno

POBILI SU IH, PA MRTVE PRETRESALI! SKINULI SU IM PRSTENJE, UZELI ORUŽJE! Ovako je izgledao albanski napad na karaulu Košare! (VIDEO)

Iza njih, mrtvi ostaju da leže Vladimir Radoičić (19), Ilija Pavlović (19), Miladin Gobeljić (20), Miloš Pavlović (30) i Miroslav Jocić (30)

Objavljeno:

Karaula Košare, u NATO agresiji, bila je poprište najžešćih i najkrvavijih kopnenih borbi. Ta karaula je bilo „pakleno mesto”, čak i pre zvaničnog početka rata.

Vladimir Radoičić, o kom je napisana knjiga "Poslednja straža" na Košare na odsluženje vojnog roka, poslat je u izviđačko-diverzantsku jedinicu u Nišu, otišao 23. juna 1998. godine. Posle nešto više od dva meseca, prekomandovan je na karaulu Košare.

ŠTO SE VIŠE ODLAZI NA KOSOVO VEĆE SU ŠANSE DA SAČUVAMO NAŠE MANASTIRE! VISOKE DEČANE je za vikend posetilo HILJADE LJUDI, a ovo je bio povod!

Dan pre nego što je ubijen na albanskoj granici, majci je rekao: „Ne brini ako se ne javim narednih dana. Tu sam, na obuci na brdu pored Niša”.

foto: Espreso.co.rs / Youtube /Foleja Shqipes

Tog jesenjeg dana krenuo je, s još četvoricom vojnika, u svoju prvu i poslednju graničnu patrolu. Skriveni u zasedi, pripadnici OVK, predvođeni Agimom Ramadanijem, čekali su ih od ranog jutra.

Ubice su snimile svoj krvavi napad. Na Jutjubu postoji video-zapis pod nazivom „Agim Ramadani Feniks Košare 1998–99”.

U uglu videa je logo UČK. Na snimku se vidi kako čekaju u šumi. Potom se čuju pucnji i eksplozije. „Zoljama” i „kalašnjikovima” zaustavljaju „pincgauer” u kom su srpski vojnici, među njima i Vladimir. Jasno se vidi vojno vozilo registarskih oznaka „T5296” koje je oštećeno bombama i mecima. Kasnije, u vozilu i oko njega leže pobijeni vojnici.

Ubice ih mrtve pretresaju i pljačkaju. Skidaju im prstenje, lančiće, uzimaju oružje... S vozila skidaju tablice. Posle napada, malo pre podneva, teroristi beže u Albaniju.

Iza njih, mrtvi ostaju da leže Vladimir Radoičić (19), Ilija Pavlović (19), Miladin Gobeljić (20), Miloš Pavlović (30) i Miroslav Jocić (30).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.