BIO JE KNELETOV NAJBOLJI DRUG, A ONI SU GA UČILI DA BUDE MANGUP: Žabac je stradao mlad, a ova anegdota je tek sada ugledala svetlost dana (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/Legende devedesetih

Legende devedesetih

BIO JE KNELETOV NAJBOLJI DRUG, A ONI SU GA UČILI DA BUDE MANGUP: Žabac je stradao mlad, a ova anegdota je tek sada ugledala svetlost dana (FOTO)


"Slavko, ovaj mali je tvoja krvna grupa: hrabar, buntovan, a i navija za Partizan", predstaviše ga

Objavljeno:

Na fejsbuk stranici "Legende devedesetih" objavljena je nova fotografija i priča. Na fotografiji su Slavko Mijović zvani Mija Pijuk i Ranko Rubežić Rubeoli, poznat i kao Dač Šulc.

- Jednog dana odvedu neki momci Kneletovog najboljeg druga Radovana Lagundžina Žapca u "Paladijum" na piće i tu ga upoznaju sa gazdom lokala, Slavkom Mijovićem.

"Slavko, ovaj mali je tvoja krvna grupa: hrabar, buntovan, a i navija za Partizan", predstaviše ga.

LEGIJA JE BIO KUM JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH LJUDI U JUGOSLAVIJI: Isplivala tajna slika sa venčanja stara 20 godina! (FOTO)

- Mijoviću to bilo simpatično, pa je tražio da mu Žabac to potvrdi: "Znači i ti si Grobar, je l' tako?"

- Žabac tad poče da prepričava dogodovštine: "Jesam i to veliki, imam sva gostovanja: Osijek, Vinkovci, Zagreb, Rijeka, Split... U Vinkovcima je bila najžešća tuča, u Zagrebu..."

- Mija mu tad reče: "Momak, mani se ti bakljade i grupnih tuča, nema hleba od toga, radi nešto konkretnije ako si mangup. Imaš li ti u džepu toliko para da naručiš ovde svima dupli viski?"

"Pa... nemam", reče Žabac.

- Slavko je tada poentirao, pozvao je konobaricu, rekao joj da svima donese duplu turu pića, a onda se obratio Žapcu: "Momak, ako si stvarno tako hrabar i srčan, kao što su te predstavili, drži se ti mene i onda ćeš biti mangup."

Misteriozna fotka Cece i Dušana Spasojevića Šiptara na slavlju s Veterničkim klanom! ŠTA SE KRIJE IZA NJE? (FOTO)

- Žabac je posle toga izašao još dva, tri puta u Paladijum, ali su mu prioritet ostala gostovanja po Hrvatskoj, nije ozbiljno shvatio razgovor sa Mijom.

Neka 3-4 meseca posle toga, jedna ekipa mlađih momaka sa Voždovca se vratila iz Berlina puna para. Slavko im je sredio tu kombinaciju. Žabac je to tužno prokomentarisao: "Koja sam ja budala, gde bi mi kraj bio da sam slušao Mijovića..."

- Žabac je stradao veoma mlad, ubijen je jer je vodio tuđe bitke, branio drugove. Odmah nakon toga, ubice su se razbežale po inostranstvu, plašeći se Kneletove osvete, koji posle smrti najboljeg druga više nikad nije bio isti. Shvatio je da je prošlo vreme fer tuča i počeo je da nosi pištolj uvek sa sobom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.