Posle mog sina, još devet vojnika je ubijeno zbog Ratka Mladića! UŽASNA ISPOVEST MAJKE POGINULOG GARDISTE!
Foto: Twitter printscreen

NERAZREŠEN SLUČAJ

Posle mog sina, još devet vojnika je ubijeno zbog Ratka Mladića! UŽASNA ISPOVEST MAJKE POGINULOG GARDISTE!

Rosa Jakoviljević krivi vojsku za smrt svog sina

Objavljeno:

U kasarni "Topčider", 5. oktobra 2004 poginula su dva mladića, gardisti Dragan Jakoviljević i Dražen Milovanović.

Majka Dragana Jakovljevića, Rosa Jakoviljević, tvrdi da je njen sin poginuo zbog Ratka Mladića, a da je posle tog tragičnog događaja iz istog razloga stradalo još devet mladića.

Ona i dan danas ne zna razlog smrti njenog sina, ali je uvrena da se gardisti nisu međusobno ubili.

-Posle Dragana, poginulo je jedno devet vojnika, svi su stradali zbog Ratka Mladića. Dragan i Dražen su bili na straži u kasarni Karaš. Oficiri iz kasarne su kamere bili isključili. Prethodno su njih dvojica bili zatvoreni tri dana, jer su videli Mladića kada su ga izvodili. Nešto su videli što nisu smeli... Tu su se ranije krili i Tito i Milošević. Naš je advokat naredio da se to otvori. Tu je bilo svega, tu se moglo živeti dvadeset godina. Ali kada smo trebali da uđemo, to je sve bilo poplavljeno. Da se speru tragovi. Dragan je ubijen iz puške Dražena Milovanovića, a Dražen je ubijen iz puške mog sina. Da bi ih oljagali da su ubili jedan drugog. Vojska je tako htela da zataška zločin-rekla je majka ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića.

Posle tri nedelje ona je tražila ekshumaciju i nezavsinu komisiju koja je utvrdila da l se mladići nisu međusobno poubijali, već ih je ubila treća osoba.

-Borićemo se dokle god budemo mogli da se istina sazna, premda ja nemam neku nadu da ću saznati istinu za moga života, ali bih želela da nađemo ubicu...- kaže Rosa.

Tvrdi da je ubijen još jedan vojnik koji je otišao da se razduži, a predhodno je vozio Mladića.

-Taj vojnik je bio u auto-jedinici, i skinuli su ga, ubili su ga, i u crnom džaku je donet. Ljudi ne znaju šta su sahranili.- kaže ona.

Ispovest Rose Jakovljević objavljena je u knjizi "Ženski sud: O događaju u Sarajevu i o nastavku procesa", Žena u crnom.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.