ON JE PRETIO DA ĆE UĆUTKATI POSLANICU NOVE STRANKE: Uhapšen novinar iz Novog Sada! Pretio političarima i ranije!
Foto: Beta/Milan Obradović, Facebook

sramno!

ON JE PRETIO DA ĆE UĆUTKATI POSLANICU NOVE STRANKE: Uhapšen novinar iz Novog Sada! Pretio političarima i ranije!

Osumnjičeni je i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su T. L. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, osumnjičeni je i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

Kako saznajemo, reč je o Tomu Lovrekoviću, novinaru iz Novog Sada kome ovo nije prvo hapšenje.

foto: Facebook/TomoLovreković

2015.godine priveden je zbog snimka na Jutjubu.

U spornom snimku Lovreković je govorio o reformama i borbi protiv korupcije, te prozvao predsednika Vlade, ministra policije i Vladu Srbije. Lovreković na snimku kaže da "će uskoro doći vreme gde će biti suđeno premijeru i pojedinim ministrima".

Privođen je radi davanja izjave i 2016.godine, pod optužbom da je pretio bivšem partijskom saborcu Aleksandru Đurđevu, danas predsedniku organizacije pod imenom „Srpska liga“.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić podnela je prijavu policiji zbog organizovanih pretnji, pa čak i poziva na ubistvo, koje dobija od desničarskih grupa, kako preko serije tekstova na internet portalima, tako i preko društvenih mreža, saopštila je Nova stranka.

foto: Dragana Udovičić

Tepićka dobija pretnje pošto je u skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem", vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa. Jedna od najbrutalnijih pretnji potpisao je upravo Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da :"N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.