TOMA FILA: Otrov je mogao da donese bilo ko, advokat, porodica, TO JE SKROZ IZVODLJIVO TAMO! (VIDEO)
Foto: Beta, Printscreen

sta reći?

TOMA FILA: Otrov je mogao da donese bilo ko, advokat, porodica, TO JE SKROZ IZVODLJIVO TAMO! (VIDEO)

Praljak je posle izrečene presude popio otrov

Objavljeno: 17:03h

Beogradski advokat Toma Fila, koji je branio Srbe pred Haškim tribunalom, među kojima i bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, osvrnuo se na postupak koji je danas šokirao sve u Haškom tribunalu kada je Slobodan Praljak, jedan od optuženih popio otrov nakon čega je preminuo u bolnici, i rekao za "Espreso" da je "drama svojstvena za Praljka".

SKANDAL VEKA U HAGU: Prekinuta sednica, POGLEDAJTE KAKO JE HRVATSKI GENERAL POPIO OTROV kad mu je izrečena presuda! (VIDEO)

SULEJMANOVA KLETVA STIGLA HRVATSKOG GENERALA! Zla sudbina krvnika koji je SRUŠIO STARI MOST U MOSTARU! (VIDEO)

MOLIMO SE ZA GENERALA, ON JE BRANIO DOMOVINU: Hrvatski poslanici reagovali na vest da je ratni zločinac popio otrov na izricanju presude

Prema Filinim rečima, Praljak je po profesiji pozorišni reditelj i oko njega je uvek neka drama.

- To je za njega svojstveno. Uvek je oko njega neka drama, pa i ova situacija danas sa otrovom - rekao je Fila.

Na pitanje otkud mu otrov u Haškom tribunalu, i ko mu ga je doneo, Fila kaže da se ne treba čuditi, jer se lako mogao uneti u tribunal.

- Mogao mu je otrov doneti ko je hteo. Porodica, advokat. To je skroz izvodljivo tamo. Prolazi su kao na aerodromu, jedino nam na ulazu uzimaju mobilne telefone. Sve što ne pišti može da se unese, ovaj otrov je bio u bočici i naravno da ga je bilo lako uneti. Oni su tamo godinama, advokati i porodica takođe dolaze stalno, to je sve lako izvodljivo - rekao je Fila, i dodao da se nada da je Praljak dovoljno pametan i da je smislio da popije malo otrova da bi mogli da mu isperu želudac i spasu ga.

Međutim, Praljak je posle popijenog otrova preminuo u bolnici.

Podsetimo, Praljak je danas u Haškom tribunalu nakon presude u kojoj mu je potvrđena kazna od 20 godina, popio otrov i rekao: "Ja nisam ratni zločinac, svesno odbacujem ovu vašu presudu".

Praljak je hrvatski filmski reditelj, političar i "vojskovođa", kako voli da sa naziva, poznat je po tome što je kao general Hrvatske vojske služio u ratu u Hrvatskoj, a potom kao general HVO u bošnjačko-hrvatskom sukobu, kada su, između ostalog, snage pod njegovom komandom 1993. srušile Stari Hajrudinov most u Mostaru.

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je Praljak popio otrov.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.