ZA SMRT TROGODIŠNJE ANJE GRAHOVAC (3) anesteziolog je dobio sramno malu kaznu! OSTALI OSLOBOĐENI?!
Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

BRUKA

ZA SMRT TROGODIŠNJE ANJE GRAHOVAC (3) anesteziolog je dobio sramno malu kaznu! OSTALI OSLOBOĐENI?!

Ova presuda međutim nije epilog slučaja koji traje već 10 godina, jer će nezadovoljne strane u postupku moći da izjave žalbe Apelacinom sudu u Beogradu

Objavljeno: 12:16h

Anesteziolog Stanoje Glišić osuđen je u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi kao odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac.

Suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović, oftalmolog Božidar Ilić i serviser Milan Vasiljević oslobođeni su krivice. Sudija Violeta Jovanocić je saopštila da su njih trojica oslobođena, jer tužilaštvo nije dokazalo da su izvršili pomenuto krivično delo jer je za njega potrebno da lekar pruža lekarsku pomoć, što ovde nije bio slučaj.

- Da li su mogli biti optuženi za neko drugo delo, nije na sudu da opredeljuje - napomenula je sudija.

Ova presuda međutim nije epilog slučaja koji traje već 10 godina, jer će nezadovoljne strane u postupku moći da izjave žalbe Apelacinom sudu u Beogradu, koji ima mogućnost da tu presudu potvrdi, da je preinači, ali i da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte. Devojčica, koja je bila u komi tri sata posle vremena kada je trebalo da se probudi, sanitetskim kolima Instituta za majku i dete prevezena je u tu bolnicu, gde je dve nedelje kasnije preminula usled komplikacija nastalih zbog nedostatka kiseonika tokom operacije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.