SLAVICA VEŠTAČILA MONSTRUMA KOJI JE UBIO SINA (4): Shvatili smo da je specifičan, ali nije pokazivao psihotičnost!
Foto: Beta/Marko Rupena, Kurir/Privatna arhiva

slučaj koji je šokirao!

SLAVICA VEŠTAČILA MONSTRUMA KOJI JE UBIO SINA (4): Shvatili smo da je specifičan, ali nije pokazivao psihotičnost!

Đukić Dejanović se prisetila veštačenja iz marta

Objavljeno: 16:25h

Maja Đorđević godinama je pokušavala da zaštiti svoje dete i sebe. Pisala je molbe, obraćala se institucijama... Ubijena je 12. jula. Ubijen je i njen sin.

Slučaj ubistva majke i deteta ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, 12. jula ove godine, duboko je pogodio javnost.

foto: Printscreen/Facebook/Maja Đorđević

Majina sestra Branislava u emisiji “Život priča“ govorila je o godinama zlostavljanja kojima je svedočila, o suđenju za nasilje u porodici koje nikako nije počinjalo, kao i kako su Marku Nikoliću dopustili da sina viđa u nekontrolisanim uslovima.

Opširnije o svemu možete čitati OVDE.

Ipak, ono što je posebno izazvalo pažnju javnosti jeste veštačenje koje je Branislava pomenula u svojoj ispovesti.

foto: Printscreen/Prva TV

Naime, iako je Marko Nikolić pretio, uhodio, i napadao Majinu porodicu i prijatelje, čak i poznanike, iako je preko maloletnog sina, kog je kasnije ubio, poručivao Maji i njenoj porodici da će ih ubiti, Centar za socijalni rad tražio je od Maje da sama inicira i plati veštačenje o psihičkom zdravlju i stanju Nikolića.

Veštačenje koje je obavljeno u klinici "Laza Lazarević" plaćeno je 100.000 dinara, i na njega se od novembra čekalo do marta.

foto: Printscreen

Nikolić Marko, koji je usmrtio svoje dete, a potom i Maju, je tada, po zaključcima komisije iz klinike "Laza Lazarević" nije pokazvao znake "privremene ili trajne duševne poremećenosti, ali ni prisustva duševne bolesti". To je stajalo u zaključku koji je dostavljen sudu marta ove godine.

foto: Printscreen

Komisija, koju je predvodila Slavica Đukić Dejanović, predložila je da Nikolić viđa sina svake srede i petka, od 15h do 18h časova.

Četiri meseca kasnije svog sina je nakon viđanja sa njim doneo mrtvog u Centar za socijalni rad.

Optužnica ga tereti da je Mihajla (4) ugušio golim rukama.

Potom je ubio Maju, surovim udarcima nožem u leđa, i povredio dva radnika centra pre nego je uhapšen.

foto: Kurir/Privatna arhiva

Iako joj mnogo slučajeva prođe kroz ruke, Slavica Đukić Dejanović je za Espreso.co.rs prokomentarisala susret sa Nikolićem:

- Naše iskustvo i znanje u tom trenutku govorilo je tako da dete treba dodeliti majci kao jedinom staratelju, a da ga otac viđa uz pojačan nadzor. Znate, dete ima pravo da viđa čak i bolesnog oca, ali u tom trenutku Nikolić nije pokazivao psihotičnost, niti je postojao nijedan dokument da je on psihotičan - kaže Slavica Đukić Dejanović.

foto: Beta / Miloš Miškov

Ona kaže da se od komisije samo tražilo da utvrdi da li kod Nikolića postoji psihotičnost, i da nijedna komisija ne bi mogla da uradi više, ali dodaje da su oni shvatili ličnost čoveka, koji je bio očigledno specifičan, pa je sugerisano da viđa dete uz nadzor, i objašnjava da su sugerisali da se liši trajnog starateljstva.

- Koliko se sećam i Maja (ubijena) je bila zadovoljna izveštajem - seća se Đukić Dejanović, koja tvrdi da u trenu veštačenja Nikolić ipak nije pokazivao simptome duševnih bolesti.

(Espreso.co.rs / A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.