OVOG ĐAKA PRVAKA SU ŠUTIRALI NA VELIKOM ODMORU: Moj sin ne spava zbog batina!
Foto: Facebook

tužna srbija

OVOG ĐAKA PRVAKA SU ŠUTIRALI NA VELIKOM ODMORU: Moj sin ne spava zbog batina!

Dokle ćemo žmuriti na divljanje malih huligana?

Objavljeno:

Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u Osnovnoj školi "Aca Aleksić" u Aleksandrovcu. Kako je predočeno "Novostima", u porodici đaka prvaka A. S. (7), koji je 17. oktobra ove godine iz školskog kruga, posle nastave, izašao sa okrvavljenim kolenima i modricama, grupa starijih učenika, za koje se veruje da pohađaju treći razred u istoj školi, fizički i psihički je maltretirala njihovog sina.

SRAM TE BILO, DABOGDA TE SILOVALI NASRED ULICE DA NE ZNAŠ GDE SE NALAZIŠ! Devojčici koju su tukli u Aranđelovcu upućene sramne poruke! (FOTO)

Dečak posle pretrpljenog šoka, ali verovatno i zbog straha, nije hteo da ispriča šta se dogodilo, svedoče u porodici Sušić.

- Sin je sve vreme supruga i mene ubeđivao da se povredio tako što je pao, a to je ispričao i učiteljici, ali smo zahvaljujući roditeljima druge dece uspeli da saznamo da je u stvari bio žrtva nasilja i sve onda prijavili školi 26. oktobra - priča majka dečaka Snežana Sušić.

- Primetili smo da menja ponašanje, da insistira da ga pratimo u školu, da ne želi da bude sam. Ima noćne more, jedva odlazi na nastavu, plaši se da bude sam...

Sagovornica Novosti priča da su uspeli nekako da shvate šta se u stvari dogodilo i da je njeno dete napadnuto za vreme školskog odmora na sportskom terenu u dvorištu. Kako kaže, starija deca su ga najpre okretala ukrug, a potom gurnula pa je udario u stub, a zatim su ga šutirali i pretili mu.

- Saznali smo i da je, pre izvesnog vremena, naš sin još jednom bio žrtva nasilja, odnosno da je bio pesničen u stomak - očajna je majka, dodajući da su deca potvrdila da njihov sin nije bio izazivač svega što ga je snašlo, te da do pravog objašnjenja nisu došli.

NAJGORI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U SRBIJI: Dečaci oteli učenika, tukli ga, mučili i terali da im PIPA POLNI ORGAN!

- Naša je želja, pre svega, da naše dete bude kao pre. A bio je veseo dečak, koji je i prema rečima njegove učiteljice bio potpuno socijalizovan u odeljenju. Nikada s njim nije bilo problema, niko nam se nije žalio.

Šta se tačno dogodilo razmatraće i nadležne institucije, budući da su o svemu obavešteni i tužilaštvo, policija, Školska uprava Ministarstva prosvete čije je sedište u Kruševcu.

DIREKTOR JE UPOZNAT

S druge strane, direktor OŠ "Aca Aleksić" i njegovi nadležni saradnici upoznati su s ovim slučajem, nakon čega je aktiviran Tim za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u našoj ustanovi, koji postupa po važećem Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje - navodi se u odgovoru koje potpisuje direktor Mihajlo Milinčić.

U dopisu, između ostalog, stoji da ova obrazovna ustanova nije u programu "Škole bez nasilja". Na osnovu ovog akta preduzimaju se propisane mere zaštite. Po prijavi majke, usledio je dolazak nadležnih savetnika iz Školske uprave Kruševac.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.