UMRLA MILA ŠTULA: Preminula voditeljka dnevnika RTS
Foto: Novosti/N.Fifić

tuga

UMRLA MILA ŠTULA: Preminula voditeljka dnevnika RTS

Mila Štula bila je ćerka generala JNA Milana Štule

Objavljeno: 16:03h

Mila Štula, nekadašnja voditeljka RTS-a, preminula je u Beogradu.

Milu Štulu javnost uglavnom pamti kao jednu od udarnih medijskih pesnica Miloševiċevog režima na Radio-televiziji Srbije s početka 90-ih godina prošlog veka. Proslavila se čuvenim komentarima u udarnom Dnevniku u kojima je diskvalifikovala opoziciju i njene lidere. Posebno se ističe njena izjava da Vuk Drašković ima vilu na Ženevskom jezeru što nikad nije dokazano.

Druga strana je u njoj videla žrtvu Tuđmanovog režima koja je po dolasku HDZ na vlast postala nepoželjna u Zagrebu, pošto je na koferencijama za medije provocirala, odnosno postavljala neugodna pitanja, prvom predsedniku nezavisne Hrvatske. Bila je novinarka zagrebačkog "Danasa". Hrvati su je, međurim, optuživali da radi za kontra-obevaštajnu službu JNA. To je dovelo do njenog preseljena, odnosno bega u Beograd 1991. godine.

Mila Štula bila je ćerka generala JNA Milana Štule i do pred raspad SFRJ bila je u braku sa hrvatskim biznismenom Vanjom Špiljkom koji se u hrvatskim medijima dovodio u vezu sa ubistvom Stjepana Đurekovića. Pred dolazak u Beograd razvela se od njega.

Tada je nastupilo njeno vreme na RTS-u. Promovisala je novinarstvo u kojem je sve bilo dozvoljeno, a svodilo se na huškanje protiv svih koji nisu na liniji politike Slobodana Miloševića. Međutim, ni tu se nije dugo zadržala jer takvo ponašanje postaje kontraproduktivno za vlast.

Javnost je od tada bila malo upoznata sa njenim radom. Imala je emisiju na TV "Košavi" 2009.

Pre četiri godine objavile da je posetila Skuptšinu Republike Srbije gde je došla na kafu kod dugogodišnjeg prijatelja poslanika Božidara Delića.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.